Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Jade Empire-sequel reële mogelijkheid

Bioware weet gewoon nog niet goed hoe.

Tijdens een vragenronde op de Eurogamer Expo in Londen vandaag hebben Bioware-stichters Ray Muzyka en Greg Zeschuk gezegd dat een vervolg op Jade Empire zeker een mogelijkheid is maar dat ze nog niet goed weten hoe ze de franchise moet inzetten.

"We hebben al meerdere keren erover gepraat in de voorbije jaren," zei Muzyka. "Het is ons intellectueel eigendom en het is een setting die ons dicht bij het hart ligt. Zowel Greg [Zeschuk] en mezelf geloven echt in de franchise. We zijn gewoon op zoek naar de juiste manier om ze in te zetten."

"We werken momenteel aan veel verschillende projecten op veel verschllende platformen en in de toekomst zul je misschien wel Jade Empire terugzien. Je weet nooit, maar momenteel hebben we niets aan te kondigen."

Jade Empire is de enige Bioware-game die nog niet is uitgegroeid tot een heuse franchise. Star Wars: Knights of the Old Republic kreeg een door Obsidion ontwikkelde sequel en binnenkort verschijnt de langverwachte MMO Star Wars: The Old Republic. Het laatste deel in de Mass Effect-trilogie verschijnt begin 2012 en ook Dragon Age kreeg begin dit jaar nog een sequel.

Jade Empire was een RPG die zich afspeelde in een fantasiewereld geïnspireerd door het Verre Oosten en verscheen eerst op Xbox. Later werd ook een PC-versie uitgebracht.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties