Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Jade Empire 2 was in ontwikkeling

Onduidelijkheid over huidige status.

Jade Empire doet bij sommigen misschien nog een belletje rinkelen. De game van Bioware, koningen van de RPG, kwam uit in 2004 en had een Chinese setting. Het was de eerste game van Bioware na het enorme succes van StarWars: Knights of The Old Republic. De game kreeg goeie kritieken, maar verkocht slecht.

Bioware focuste zich daarna op Mass Effect en Dragon Age, maar nu blijkt dat Jade Empire 2 in ontwikkeling is/was. De LinkedIn pagina van Rafael Brown, ooit 'Senior Designer' bij Bioware, geeft aan dat hij werkte aan Jade Empire 2. Het is echter onduidelijk in welk stadium de game was/is. Mogelijk ging het enkel om wat pre-productie en is men nooit echt aan de game begonnen. Een andere mogelijkheid is dan weer dat de game in de koelkast is gezet tot na Mass Effect 3 of Dragon Age 3.

Voorlopig lijkt de eerste mogelijkheid het meest waarschijnlijk, aangezien Bioware nooit iets gezegd heeft over Jade Empire 2. Vreemd genoeg lijstte Brown de game als PS3/Xbox360/PC, terwijl zowel het origineel als de volgende game van Bioware (Mass Effect) enkel op Xbox en PC verschenen. To be continued?

Over de auteur

Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen