Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Jacob Jones and the Bigfoot Mystery naar PS Vita en iOS

Jacob en Bigfoot lossen logische en mathematische puzzels op.

Op de Amerikaanse PlayStation Blog is Jacob Jones and the Bigfoot Mystery aangekondigd. De puzzle-adventuregame verschijnt in meerdere episodes, draait op de Unreal Engine 3 en is gemaakt door Lucid Games, bestaande uit voormalig werknemers van studio Bizarre Creations (bekend van Blur en Gotham Street Racing).

Jacob is een schuchtere jongen: hij is het liefst bij zijn ouders en gaat niet gemakkelijk om met leeftijdsgenoten. Op het zomerkamp Eagle Feather speelt Jacob daarom liever in de bossen dan met andere kinderen. In de bossen komt hij Bigfoot tegen en vanaf dat moment lossen de twee logische en wiskundige puzzels op waarbij bservatie en lateraal denken centraal staat.

De game heeft, met zijn schattige personages die op designer speelgoed lijken, een uiterlijk als een tekenfilm. Ontwikkelaar Lucid Games vermeldt dat het spel voor alle leeftijden geschikt is maar wel een "duistere ondertoon" kent.

De puzzle-adventuregame voor iOS en PlayStation Vita komt in mei uit in de Verenigde Staten. Een Europese releasedatum is nog niet genoemd.

Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties