Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Michael Jackson verdwijnt uit Plants vs. Zombies

Familie protesteerde.

Michael Jackson leeft... voort in Plants vs. Zombies. Binnenkort zullen we echter de verleden tijd moeten gebruiken, want de familie van het overleden pop-icoon vond het niet zo fijn om een moonwalkend zombiepersonage tegen te komen in het spel.

"De familie Jackson protesteerde tegen ons gebruik van de dansende zombie in Plants vs. Zombies omdat het personage teveel lijkt op Michael. Na dit protest ontvangen te hebben maakte PopCap het besluit om de oorspronkelijke dansende zombie op pensioen te sturen", aldus een woordvoerder van de ontwikkelaar.

In de iPhone-versie is het personage reeds veranderd in een discoliefhebber met afrokapsel (die grappig genoeg best wel veel wegheeft van Disco Stu uit de Simpsons), de andere versies zullen binnenkort volgen. Nochtans was het personage waarschijnlijk bedoeld als een soort eerbetoon aan de zanger, met in het achterhoofd dat de game al in de rekken lag voor Jackson overleed.

Over de auteur
Odin van Schoote avatar

Odin van Schoote

Benelux Editor

Odin is redacteur sinds januari 2010 en kan het best worden omschreven als een blonde God. Ook heeft hij iets met parallelle universa naar het schijnt.

Reacties