Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

"Saaie games schuld tragere verkoop"

En niet de economische crisis, zegt Iwata.

Nintendobaas Satoru Iwata vindt dat de vertragende gamesverkoop eerder de schuld is van een tekort aan goede games dan van de moeilijke economie. Dat zei hij in een interview met Venture Beat.

"Ik kan niet geloven dat de recessie geen invloed heeft op de verkoop van videogames. Maar ik geloof is dat we de slechte economie niet de schuld moeten geven van de mindere gamesverkoop," zei hij. "De trage verkoop ligt aan het gebrek aan goede software die iedereen wil kopen. Dit is niet het probleem van Nintendo alleen maar van de hele videogame industrie. Iets dat volledig nieuw is kan onze industrie doen groeien."

Betere graphics in games is iets wat de consument vroeger wou, maar volgen Iwata is dat tegenwoordig niet meer genoeg.

"In het verleden was de formule om de computer graphics mooier te maken. Het paste bij de smaak van de meerderheid van het publiek maar dit werkt zo goed niet meer in deze tijd. Het is moeilijker om iets te bedenken dat nieuw en anders is en dat de mensen toont hoe anders we zijn. De industrie moet dit beseffen. Als we kijken naar de line-ups van dit jaar, deze titels zouden grote hits geweest zijn drie jaar geleden. Maar dit jaar verkopen die titels niet meer zo goed. In andere woorden, mensen worden beu een stuk sneller beu dan vroeger."

Dat Iwata altijd een andere kijk op de actualiteit heeft, staat ondertussen wel al vast maar het is moeilijk om de man die in een periode van 5 jaar Nintendo één van de machtigste bedrijven van Japan heeft gemaakt ongelijk te geven.

Getagged als

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties