Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Iwata ontkent uitspraken volgende DS

"Welles nietes"-spelletje gaat verder.

Grote chef van Nintendo Satoru Iwata heeft formeel ontkend ooit gezegd te hebben dat de volgende DS graphics in hoge resolutie en bewegingssensoren zal hebben. Dit deed hij op een vergadering met investeerders.

In december publiceerde de Japanse krant Asahi Shimbun een interview met Iwata waarin hij zei dat de opvolger van de DS hoge definitie graphics en bewegingssensoren zou hebben. Het nieuws verspreidde al snel rond de wereld.

Al snel ontkende een woordvoerder van Nintendo of America de uitspraak van Iwata, zeggende dat Iwata verkeerd geciteerd werd door de krant. De Asahi Shimbun op zijn beurt beweerde dan weer dat ze Iwata's uitspraak wél goed geprint hebben.

Maar nu stapt Iwata zelf naar voren met een correctie. Hij beweert dat de interviewer hem vroeg: "De volgende DS zal graphics van hoge resolutie en een bewegingssensor nodig hebben, is het niet?" waarop hij antwoordde: "Dat zijn natuurlijk eigenschappen die we in overweging nemen, maar denk je dat dat het enige is dat de volgende DS nodig heeft om te slagen?"

De krant heeft dat laatste gedeelte echter niet geprint, en daar komt het misverstand vandaan. Hopelijk betekent dit het einde van het heen- en weer-spelletje.

Getagged als

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties