Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

ITV verwart IRA-beelden met ArmA II-clip

Een menselijke fout, aldus de zender.

Britse zender ITV zond enkele dagen geleden een documentaire uit waarin men probeert te bewijzen dat het Iers Republikeins Leger wapens van Kadhafi heeft gekregen, de heerser van Libië die in augustus van de troon werd gestoten.

Op een bepaald moment werd een stukje getoond waarin enkele IRA-leden een helikopter neerhaalden van het Britse leger. Niets opmerkelijks, ware het niet dat de programmamakers per ongeluk een cutscene uit het spel ArmA II hebben gebruikt in plaats van de echte footage uit 1988. De beelden vind je op YouTube.

Ontwikkelaar Bohemia Interactive heeft alvast gereageerd. Marek Spanel, de CEO van het bedrijf, vindt het heel vreemd om te zien, zeker omdat de journalisten het verschil tussen het spel en de echte beelden blijkbaar niet op hadden gemerkt. Hij snapt niet hoe ze zo'n duidelijke fout hebben kunnen maken. Hij ziet het wel als een bizarre appreciatie voor het realisme in de game.

ITV heeft even later ook commentaar de wereld ingestuurd. Ze verontschuldigen zich en zeggen dat het te wijten was aan een menselijke fout. Er zal binnenkort een verbeterde versie van de documentaire op de website van ITV verschijnen.

Getagged als

Over de auteur

Odin van Schoote avatar

Odin van Schoote

Benelux Editor

Odin is redacteur sinds januari 2010 en kan het best worden omschreven als een blonde God. Ook heeft hij iets met parallelle universa naar het schijnt.

Reacties