Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Heet Obisidian's 'Project X' eigenlijk Eternity?

Het is al zeker geen nieuwe Dungeon Siege of Wheel of Time game.

De site van Obsidian Entertainment heeft een verandering ondergaan. De vier is in een drie veranderd en onder de slang staat een nieuwe tekst. We konden er in ons artikel van gisteren dus niet verder naast zitten...

De site telt dus af naar het moment van de ultieme ontknoping dat vrijdagnamiddag zal plaatsvinden. De nieuwe tekst onder het symbool op het midden van de pagina luidt als volgt:

"The book is unwritten. The reason we don't explain it is the reason we use it. Its power is in its mystery. That is the Leaden Key, in part, in whole. Is it clear?"

"Digging for truth buries the seeker."

En ook in de broncode van de pagina vinden we tekst terug:

"Two centuries ago, your divine champion told the people of Dyrwood to grovel at his feet. If you've come on pilgrimage to the blasted crater that was our reply, Godhammer Citadel is *that* way. "

De Wheel of Time game zal het dus al niet worden, want deze boekenreeks heeft specifieke locaties en plaatsnamen die niets te maken hebben met de regels tekst die we de voorbije dagen te zien kregen. Door het veranderen van de vier naar een drie valt ook de mogelijkheid weg dat het om een vierde Dungeon Siege zou gaan.

Een nieuwe IP dan? Mogelijk. Obsidian werkte in het verleden ook al meermaals aan spin-offs of vervolgen van bestaande IP's van andere ontwikkelaars (Knights of the Old Republic 2, Fallout: New Vegas), dus misschien gaat het hier wel om een The Elder Scrolls spin-off? Ook voor die game klinken de plaatsnamen niet meteen bekend, maar je weet nooit.

Er staat nog één laatste bericht in de broncode. Gisteren was dit niet veel meer dan ". X . X X . X X ", maar vandaag werd de voorlaatste X vervangen door een T. Zou dit de naam zijn van het spel die langzaam bekend wordt gemaakt? Het woord Eternity zou passen als de punten klinkers zouden zijn. Eeuwigheid zou overeenkomen met de Ouroboros (de slang die zijn eigen staart opeet), want het een is een symbool voor het ander.

Nog niets concreets ontdekt, dus. De ontwikkelaar heeft ons eigenlijk met nog meer vragen achtergelaten dan gisteren. Morgen worden we waarschijnlijk weer net iets wijzer en die wijsheid delen we maar al te graag met onze lezers.

Over de auteur

Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties