Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Is er toekomst voor Gears na deel 3?

Cliffy B: "Mits goede verkopen, zéker wel!"

Draai het of keer het hoe je wil: binnen een ontwikkelstudio zitten marketeers, en die mensen willen er vooral voor zorgen dat er geld in het laatje komt. Ik verzin dit overigens niet zelf, want het is een uitspraak die Cliff Bleszinsky, een kopstuk bij Epic Games, pas nog maakte toen men hem vroeg of er na Gears of War 3 nog een toekomst voor de reeks weggelegd zou zijn.

Cliffy B - de man haat ons waarschijnlijk omdat we hem nog steeds zo noemen - liet aan RipTen weten dat het "ongelofelijk dom" zou zijn mocht er geen nieuwe Gears of War komen als het derde deel een verkoopsucces blijkt te zijn.

"We blijven aan het einde van de dag natuurlijk zakenmensen," liet Bleszinsky weten. "Gears 1 en 2 gingen zes miljoen keer over de toonbank. Laten we hopen dat er van deeltje drie tussen de acht en de tien miljoen exemplaren verkocht worden, en mocht dat zo zijn, dan zouden we achterlijk zijn mochten we de reeks daarna afsluiten, toch?"

En hoewel dat allemaal nogal wat geldzuchtig klinkt, gaat Cliffy B wat genuanceerder door met zijn monoloog. "De sleutel tot succes is beslissen wat past binnen het geheel. Wat is er nog mogelijk binnen de wereld waarin het spel te vinden is? Dat valt nog af te wachten, en het is eveneens de grote hamvraag," vertelde het kopstuk bij Epic Games.

Toen men verder probeerde te graven naar wat er ons na Gears of War 3 te wachten staat, liet Bleszinski weten dat ze nog altijd "de route van Peter Jackson" kunnen volgen, wat wil zeggen dat Epic Games "best nog een Hobbit-achtige game" kan ontwikkelen.

Wij noemen dat spel nu alvast Gears of War: The Rise of the Fenix.

Gears of War 3 ligt rond het einde van september in de winkelrekken, en dat exclusief voor de Xbox 360.

Een teaser voor Gears of War 3, die nu nog altijd leuk is om even te bekijken.

Getagged als

Reacties