Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Marc Ecko plande een MacBeth-game

Alweer een adaptatie van klassieke literatuur.

De naam Marc Ecko zal vooral bij de liefhebbers van graffiti en kleding een belletje doen rinkelen, maar de man heeft in het verleden ook een spel uitgebracht...met de net aangehaalde elementen als thema. In 'Marc Ecko's Getting Up' nam je de rol aan van een hippe grafitti artiest die rebelleerde tegen een overheersend overheidsorgaan. Momenteel werkt Ecko aan de DS-game 'I Heart Geeks', maar blijkbaar had de man nog een interessant idee in zijn achterhoofd zitten.

Ecko gaf in een recent interview aan dat hij een idee had om een spel rond het verhaal van MacBeth te maken. "Ik had het volledige toneelstuk herwerkt, al ga ik niet verklappen hoe ik dat precies heb gedaan."

Ecko ging verder door te zeggen dat zijn concept nooit verder is gekomen dan de conceptuele fase, en dat het enkel bestond om tijdens presentaties bij uitgevers naar boven te halen. Volgens de geruchten zou de MacBeth-game echter minstens even bloederig worden als Dante's Inferno, een spel dat op zijn beurt weer gebaseerd is op het klassieke verhaal van La Divina Commedia.

"Onze adaptatie van het verhaal had ervoor kunnen zorgen dat een compleet nieuwe bevolkingsgroep met MacBeth in aanraking had kunnen komen," sloot Ecko het gesprek af. Of het spel rond MacBeth nog ooit het licht zal zien is twijfelachtig.

Reacties