Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Irritante gamepersonages - Van deze mafketels krijgt de redactie jeuk

De redacteurs maken hun selectie.

Games zitten boordevol stoere, grappige of ontroerende personages. Dat kunnen zowel helden als schurken, of hoofdrolspelers als bijfiguren zijn. Er zijn er echter ook een handjevol gamepersonages waarvan je spontaan uit woede gaat schuimbekken, omdat ze simpelweg bloedirritant zijn. Welke ben jij liever kwijt dan rijk?

Ashley Graham - Resident Evil 4

“Leon, heeelp!” Als die twee woorden je haren doen rechtkomen, dan zitten we op dezelfde golflengte. Elke keer dat Ashley haar keel openzet om om hulp te schreeuwen, is een keer te veel. Oké, ze is geen getrainde superflik zoals Leon, maar het zou wel helpen mocht ze er niet als een waardeloze pilaar bij staan. Geef die Los Ganados ten minste een welgemikte trap tussen de benen of zo.

Gelukkig zet koele kikker Leon haar op zijn snedige manier op haar plaats. De zin 'I knew you'd be fine if you landed on your butt' is legendarisch. En de casual manier waarop hij haar voorstel tot 'overtime' aan het einde van de game afschiet. Wat een vent.

Preston Garvey - Fallout 4

“I got word of a settlement that needs our help.” Als er een prijs voor meest irritante zin bestond, dan heeft Preston hem dubbel en dik verdiend. Die zeurpiet vindt altijd wel een moment om je met zijn vervelende sidequests lastig te vallen. Zelfs als je een groep zwaarbewapende Gunners probeert te infiltreren, fluistert hij zachtjes in je oor: “Heb ik je al verteld dat een nederzetting onze hulp nodig heeft?” Ik moet me bedwingen om Pickman's Blade niet tussen zijn ogen te planten.

Het helpt ook niet dat Preston in gevechten waardeloos is. Het duurt een eeuwigheid voor hij zijn Laser Musket heeft opgeladen, en dan nog schiet hij mis. Doe jezelf dus een plezier en houd Preston bij je tot je zijn perk hebt vrijgespeeld. Daarna kun je hem ergens laten wegrotten. Bij voorkeur niet in een settlement.

Je ruimtepak - No Man's Sky

“Life support power. Looow”, dreunt de meest apathische stem ooit in mijn oor. Een blik op de meter leert echter dat ik nog 75 procent life support power heb. Nu weet ik wel dat ik me op een godvergeten planeet bevind, maar er kan geen universum bestaan waarin 75 procent weinig is. Of het moet wel een heel pessimistisch universum zijn. Maar goed, ik ram dus wat plutonium in mijn ruimtepak zodat het eindelijk ophoudt met zeuren.

“Technology. Rechaaarged”, beukt de zagerige stem ondankbaar tegen mijn trommelvliezen.

Twee minuten later: “Life support power. Looow.”

Exit game.

Uninstall.

Benieuwd naar meer irritante gamepersonages? Klik hier om naar de volgende pagina te gaan.

Over de auteur

Redactie avatar

Redactie

Redactielid

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties