Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Irrational Games werkte aan zombiegame

Met co-op en golven aanvallende zombies.

“Irrational Games werkte aan een zombiegame genaamd Division 9”, zo zegt Ken Levine, creative director van de studio. “We waren SWAT4 aan het afwerken, en Vivendi wou van ons dat we aan SWAT5 begonnen. Ze boden goed geld aan en waren aangenaam om mee samen te werken maar ik had niet het gevoel dat we nog veel toe te voegen hadden aan de franchise. We hadden niets toe te voegen, maar ik wou het geld echt wel hebben."

Het was toen dat twee artiesten van de studio, Nate Wells en Shawn Robertson op de proppen kwamen met een idee voor een zombiegame. Ken Levine vormde het vervolgens om tot Division 9, een mix van de SWAT-franchise en zombies. In de game zou je je moeten verdedigen tegen aanstormende golven zombies, basissen moeten bouwen, strategisch gebruik maken van resources. Ook zou je samen met vrienden online kunnen spelen. Klinkt bekend?

Vivendi was aanvankelijk echter niet te vinden voor het idee. Zombies waren niet populair genoeg volgens de uitgever. Het was pas nadat de studio een korte demo had gemaakt van het spel dat ze het groene licht kregen voor het project. Kort daarna kocht 2K Games de studio echter om en werden ze herdoopt tot 2K Boston. De studio begon vervolgens het werk aan Bioshock.

Onlangs veranderde 2K Boston terug naar hun oude Irrational Games naam. Geen hond weet waarom.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties