Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

'IO Interactive werkt aan Hitman-game voor next-gen'

Square Enix Montreal ondertussen gefocust op mobiele games.

Ontwikkelaar IO Interactive werkt aan een nieuwe AAA-game in de Hitman-reeks, die in ontwikkeling is voor next-gen spelcomputers en pc. Dat verduidelijkt uitgever Square Enix vandaag, nadat gisteren verhalen de ronde deden over een mogelijk geannuleerde Hitman-game van Square Enix Montreal.

IO Interactive is verantwoordelijk voor de volledige Hitman-serie, waarvan Hitman: Absolution in 2012 als laatste verscheen. In juni van 2013 schrapte het bedrijf bijna de helft van zijn werknemers, om voortaan volledig te focussen op de toekomst van Hitman. Eerder weidde de studio nog wel eens uit naar andere games als Kane & Lynch en Mini Ninjas.

Square Enix Montreal ontwikkelt ondertussen enkel games voor mobiele platforms, aldus de uitgever. Enkele daarvan zijn gerelateerd aan de Hitman-reeks. Eerder zou die studio de zesde Hitman-game ontwikkelen, maar dat is niet langer het geval.

Over de volgende Hitman is verder nog niets bekend. Square Enix verwacht later dit jaar meer info vrij te geven.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Hitman Absolution

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties