Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Interview: DJ Mark Sixma over zijn optreden in mobile hit Hotel Hideaway

M6inthemix.

Hotel Hideaway is de afgelopen maanden uitgegroeid tot een hit op mobiele platformen. Dat hoeft niet te verbazen. Met zijn relaxte atmosfeer, verdomd catchy soundtrack en uitgebreide opties om je personages te customizen is dit een geweldige manier om even de stress van de COVID-19 pandemie te vergeten.

Op 26 maart van 17u tot 18u vindt er echter een heel uniek event plaats in de game: de bekende Nederlandse dj Mark Sixma geeft een optreden in de game om zijn nieuwe single 'Superheroes' te promoten. Enkele uren voor zijn set sprak ik met Mark voor een kort interview.

Op deze pagina:


Interview met Mark Sixma

Dag Mark! Hoe is dit event nu precies tot stand gekomen?

Hey Carl! Mijn management heeft contacten met Azerion, de ontwikkelaar van Hotel Hideaway. Zij stelden voor om samen te werken. Gezien ik een passie heb voor games leek dit me een perfecte combinatie van muziek en gaming. Nu ik door de COVID-19 pandemie niet live kan optreden, mis ik bovendien contact met fans. Het 'next best thing' tot nu toe was streamen via Twitch. Maar daar blijft contact met fans grotendeels beperkt tot chat. Je ziet mensen niet echt feesten.

Daarom is een in-game event zoals dit perfect. Mensen kunnen zichzelf echt uitdrukken in Hotel Hideaway via emotes en dansmoves terwijl ik een set draai. Na de set kan ik ook backstage gaan en met wat fans praten. Het is eindelijk een manier om weer actief met een publiek om te gaan!

Opvallend genoeg zijn zowel ontwikkelaar Azerion als jij Nederlands. Maakt dat een verschil voor jou?

Niet echt. Ik vind het idee achter dit event gewoon enorm aangenaam en bovendien is Hotel Hideaway over heel de wereld populair. Ik merk dat fans uit heel veel verschillende landen de game spelen, dus het is eerder een mooi toeval dan een bewuste keuze dat Azerion uit Nederland komt.

Hoe gaat het trouwens met jou als muzikant tijdens de COVID-19 pandemie?

Zoals gezegd was het een flinke tempowisseling. Ik ben het gewoon om constant te reizen om sets over de hele wereld te spelen. De eerste drie maanden van de pandemie waren weliswaar een verademing. Plots zat ik veel thuis en had ik tijd om dingen te doen die ik al lang plande maar waar ik nooit tijd voor had. Zo kon ik eindelijk een Twitch kanaal opzetten, waar ik al maanden over zat na te denken. Tijdens het touren was er immers nooit genoeg tijd om constant te streamen.

Nu is Twitch een van de beste manieren geworden om contact te houden met fans. Ik stream wekelijks: daarbij doe ik dan vaak een set, geef ik tips over hoe je zelf muziek maakt en een muziekcarrière kunt beginnen, of stream ik games. Het is een heel fijne community en ik wil iedereen graag uitnodigen om even een kijkje te komen nemen tijdens de volgende streams.

Over games gesproken: ik zag op social media voorbij komen dat je als een van de weinigen in de Benelux een PS5 hebt!

Ja, da's een geweldig verhaal. Voor mijn verjaardag in februari heb ik een birthday-stream van bijna 7 uur lang gehouden. Daarbij gaf ik de community de kans om zeer gênante filmpjes van mij als kind te unlocken.

Maar ook omgekeerd werd ik overstelpt door cadeau's. Het eerste grote pakketje dat plots op mijn drempel stond was een bierpakket - wat ik als liefhebber van speciale bieren erg kan appreciëren! De tweede gigantische doos die avond was... een PlayStation 5! Blijkbaar heeft mijn fanbase geld gepoold om allemaal samen een PlayStation 5 voor me ergens in Duitsland te kopen. Ik heb simpelweg de beste fanbase die je kan wensen.

Tot nu toe heb ik lekker Spider-Man: Miles Morales gespeeld en topprestaties in Call of Duty geleverd. Niet zo lang geleden haalde ik een kill/death-ratio van 55-0!

Het moge duidelijk zijn: je hebt een grote passie voor games?

Absoluut. Toen ik jong was heb ik enorm veel Quake 2 online gespeeld en ik raakte zelfs tot in de Nederlandse finales van Return To Castle Wolfenstein multiplayer. Overwatch is waarschijnlijk mijn favoriete game van de afgelopen twee jaar en gezien ik enorm competitief ben wil ik graag tot de top 500 doorstoten.

Je zou ervan verrast zijn hoeveel muziekproducers een passie hebben voor gaming. Je spendeert tijdens het producen zoveel tijd achter je computer dat het een logische stap is. En natuurlijk moeten we bij het reizen ook urenlang wachten op luchthaven na luchthaven... Wat mij betreft is de Nintendo Switch de beste uitvinding sinds jaren. Diablo 3 op Switch spelen doet de tijd heerlijk snel vooruit gaan wanneer je moet wachten.

Heb je er ooit al aan gedacht om soundtracks voor games te maken?

Het is moeilijk om zowel gewone muzikant als componist voor soundtracks te zijn. Het is een heel eigen wereldje waar ik eigenlijk weer vanaf nul zou moeten beginnen. Maar als ik ooit de kans heb, dan wil ik het zeker proberen. Ik heb ook een passie voor klassieke muziek en ik vind het heel jammer dat ik daar in mijn gewone carrière heel weinig mee kan doen. Een epische orkestrale soundtrack maken, staat heel hoog op mijn bucket list!

Tot slot: Mark, wat zit er aan te komen als je volgende project?

Het is nog wat vroeg om dat te bespreken want mijn nieuwste single 'Superheroes' is net uit. Deze track is featured met Amanda Collis en past wat mij betreft perfect bij de pandemie. De boodschap is: gewoon al door een kleine verandering te maken, kun je plots nieuwe mogelijkheden openen. Het is een vrolijk, positief nummer en een ideaal nummer om te spelen in Hotel Hideaway. Het hele doel van de game is immers om virtueel te zijn wie je wilt zijn.

Hartelijk dank voor het interview Mark! Heb je nog een laatste boodschap voor de lezers?

Kom me zeker volgen op Twitch! Mijn kanaal is https://www.twitch.tv/marksixma. Ik kijk er naar uit om bij de volgende livestream heel wat nieuwe namen te leren kennen! Ik speel regelmatig Among Us en Call Of Duty. Kom maar met me mee spelen!


Die avond in Hotel Hideaway

De set van Mark Sixma begon stipt om 17u. Hoewel je het gevoel van een club niet exact kunt evenaren via een mobile game, slaagde Hotel Hideaway er toch wonderwel in. Een groot scherm vooraan projecteerde de hele set van Mark, inclusief zijn eigen visuals. De lichten in de ruimte stonden synchroon met de kleuren van de visuals. De muziek kwam helder en luid over, al zat er wel tweemaal ruis op de muziek en werd ik ook een keer naar het startscherm teruggetrapt.

De sfeer zat er tijdens het optreden goed in. Een hele meute mensen stond te dansen, awkward rond te schuifelen en ook te springen wanneer Mark daar om vroeg. De muziek inspireerde ook enkele creatieve conversaties zoals twee spelers die elkaar aanspraken met "Waarom ben jij zo lelijk", en op een bepaald moment begon een onbekende speler tegen me aan te twerken. Net zoals in een echte club dus.

Nadien werd er nog een Q&A-sessie van een halfuur georganiseerd in de Backstage. Interessant genoeg moet je effectief toegang hebben gekregen tot deze exclusieve ruimte. Mark zat in een grote witte zetel centraal in de ruimte, met heel wat fans die rondom zaten, even naast hem op de bank kwamen liggen en in het algemeen vragen stelden over zijn carrière, muzieksmaak en hobbies. Mark gaf openhartig antwoorden en verklaarde dat The Empire Strikes Back een van zijn favoriete films ooit is. Een fijn, relaxt einde van een cool event.

Je kunt Hotel Hideaway downloaden op de App Store en in de Google Play Store.

Luister zeker naar Mark Sixma op Spotify, Apple Music en Soundcloud. Volg Mark ook zeker op Instagram en Facebook.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties