Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Intel: "Chiptekorten duren nog tot 2024"

Probleem ligt bij de apparatuur.

Intel-CEO Pat Gelsinger meldt in een interview met CNBC dat het tekort aan halfgeleiders vermoedelijk nog tot 2024 gaat duren. Dat alles zal zorgen voor een blijvend tekort aan PlayStation 5- en Xbox Series X/S-consoles.

Volgens Gelsinger is er ook een schaarste aan apparatuur om halfgeleiders te maken. Blijkbaar had de CEO van Intel de problemen rond de chiptekorten verkeerd ingeschat, want in oktober 2021 liet hij nog weten dat het tekort al in 2023 zou opgelost zijn.

Intel-CEO Pat Gelsinger

Ondanks de tekorten kunnen Microsoft en Sony toch goede verkoopcijfers voorleggen. Zo liet Microsoft in januari 2022 weten dat de Xbox Series X/S de snelst verkopende Xbox-console aller tijden is. Volgens een financieel rapport zijn er ook al meer dan 17,3 miljoen PlayStation 5-consoles verscheept.

Vorige maand dook daarnaast ook nog het gerucht op dat Microsoft aan een verbeterde en kleinere Xbox Series X-chip werkt. Wie die chips gaat maken en of de schaarste daar ook invloed op heeft, is momenteel nog onduidelijk.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties