Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Instrumenten PS3-games verenigbaar

Rock Band 2, Guitar Hero: WT en meer.

Sony heeft een overeenkomst met Activision, Neversoft, Harmonix en Konami gesloten waardoor instrumenten van de verschillende ritme-games over en weer gebruikt kunnen worden. Het werd hoog tijd dat een bedrijf die eerste stap zou zetten, want al die verschillende instrumenten kosten ons niet alleen veel ruimte, maar ook veel geld.

Op de PS3 zullen nu de gitaren en drums uit Guitar Hero: World Tour en Rock Band 2 te gebruiken zijn voor zowel Guitar Hero: World Tour als Rock Band 2 en ook Rock Revolution - het nieuwe ritme-spel van Konami. Bij Rock Revolution zal alleen het drumstel met de andere twee games te gebruiken zijn.

Ook de zangers onder ons krijgen hun wens verhoord, want de microfonen van de SingStar-games zullen ook met Guitar Hero: WT en Rock Band 2 werken.

Natuurlijk hebben de verschillende games ook weer verschillende gameplay-opties, en het is goed mogelijk dat die niet allemaal werken met de andere instrumenten. Maar het is in ieder geval een stap in de goede richting, en Sony laat ook weten om bezig te zijn de instrumenten van de huidige generatie muziekgames met elkaar te laten werken.

Op het Xbox 360-kamp is het nog stil, en zullen alle instrumenten vooralsnog apart gekocht moeten worden. Wij achten de kans echter groot dat nu Sony dit voor elkaar heeft gekregen, dat Microsoft ook wel overstag moet gaan.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Erwin Vogelaar avatar

Erwin Vogelaar

Editor in Chief EG.nl

Reacties