Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Insomniac zal niet voor NGP ontwikkelen

"Focus ligt op PS3 en X360".

Begin dit jaar kondigde Sony de NGP aan, de opvolger voor hun eigen PSP. Hoewel de handheld er op dit moment best interessant uitziet en er heel wat toffe titels voor in ontwikkeling zijn, laat Insomniac - de studio achter Ratchet & Clank en Resistance - vandaag weten dat ze waarschijnlijk geen titels voor de NGP zullen ontwikkelen.

Dit nieuws kwam naar boven tijdens een community day in Los Angeles, waar James Stevenson van Insomniac een babbeltje sloeg over de NGP. Hij vertelde dat wanneer de beslissing gemaakt zou worden om reeksen gemaakt door Insomniac voor de aankomende handheld uit te brengen, de ontwikkelaar "Sony zal ondersteunen". Zelf titels voor de NGP maken lijkt hem echter onwaarschijnlijk.

"Wanneer onze intellectuele eigendommen op de NGP verschijnen, dan zal de ontwikkeling waarschijnlijk niet door Insomniac gedaan worden". Op zich komt dit niet als een verrassing, gezien er momenteel bij Nihilistic Software al gewerkt wordt aan Resistance NGP (werktitel). Toch maakt Stevenson met deze commentaar alvast duidelijk dat, mochten Ratchet & Clank ooit naar de opvolger voor de PSP komen, zij niet aan het roer zullen staan.

Momenteel werkt Insomniac aan drie titels. De meest voorname is zonder enige twijfel Resistance 3, terwijl ze ook de laatste hand aan het leggen zijn aan Ratchet & Clank: All4One. Het spel waar we nog niets over weten is de titel die Insomniac samen met EA maakt voor de PlayStation 3 en Xbox 360, maar we verwachten dat we daar alles over te horen gaan krijgen op de aankomende E3-beurs.

Een opsomming van titels voor de NGP.

Reacties