Skip to main content

Insomniac stopt met Resistance-reeks

Resistance is futile?

Grote baas van Insomniac Ted Price heeft bevestigd dat zijn studio geen nieuwe games zal maken in de Resistance-reeks. Het nieuws deed gisteren al de ronde nadat er een interview met Price verschenen was waarin hij zei dat hij vond dat het Resistance-verhaal afgesloten was.

"Sommigen onder jullie hebben de uitspraken gelezen die ik gemaakt heb in een interview, waarin ik bevestigde dat we geen nieuwe Resistance-games meer zullen maken," zegt een kalme Price in een videoboodschap. "Nu was dit niet de eerste keer dat iemand van Insomniac dit zei maar deze keer was het groot nieuws."

"Daarom wil ik hierbij bevestigen, op de man af, dat we de Resistance-franchise achter ons laten."

Gamers die bang zijn dat dit het einde is van de Resistance-franchise mogen echter op hun twee oren slapen.

"We geloven dat het verhaal dat we wilden vertellen in Resistance mooi is afgesloten. Dat wil echter niet zeggen dat we niets meer zullen zien van de Resistance-reeks. Die is nu in de capabele handen van Nihilistic en Sony waakt over de rechten. We weten dat dat de franchise zal verderleven en uitbreiden. En als fans van de reeks zijn we erg benieuwd welke richting de volgende games in zullen slaan."

Vervolgens bedankte Price de fans.

"Ik wil jullie allemaal, al onze fans, bedanken om samen met ons de reis die we gemaakt hebben van Resistance 1 helemaal tot Resistance 3 te delen. Jullie enthousiasme, jullie commentaren en jullie kritieken waren enorm behulpzaam."

Insomniac's volgende game heet Overstrike en wordt uitgebracht door EA. Voor het eerst zal een Insomniac-game verschijnen op niet-Sony consoles. Overstrike zal namelijk verkrijgbaar zijn op de Xbox 360 en PS3.

Read this next