Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Belgische studenten kunnen nu inschrijven voor grootste Valorant-toernooi

Wie niet waagt...

De Red Bull Campus Clutch, het grootste Valorant toernooi ter wereld voor studenten, is nu geopend voor inschrijvingen in België.

De opzet van de Red Bull Campus Clutch is dat gamende studenten de eer van hun Belgische hogeschool of universiteit verdedigen tijdens potjes Valorant. Red Bull slaat daarvoor in België de handen in elkaar met Tarmac (RTBF) en Esports Prime.

Belgische studenten nemen het niet enkel tegen elkaar op, want de wedstrijd is wereldwijd. In totaal zijn er meer dan 300 kwalificatierondes in meer dan 50 landen. In België worden er vier online qualifiers en een nationale finale georganiseerd. Die vinden plaats op de volgende data:

  • Qualifier 1 - 12 maart 2021
  • Qualifier 2 - 16 maart 2021
  • Qualifier 3 - 2 april 2021
  • Qualifier 4 - 29 april 2021

Als je je wilt inschrijven, dan moet je deel uitmaken van een team van vijf. Elk teamlid moet minstens 18 jaar oud zijn en studeren aan een Belgische hogeschool of universiteit. De winnaar van de Belgische finale maakt kans op een unieke gaming hub voor de school in kwestie en krijgt ook een ticket naar de wereldfinale van de Red Bull Campus Clutch, waar er een prijzenpot van 20.000 euro is.

Inschrijven kan via de Red Bull Campus Clutch website.

"Gamen maakt het connecteren van Europese hogescholen en universiteiten veel toegankelijker en makkelijker", aldus Alexander Dumon van PXL Esports. "In België zelf krijg je niet veel kansen om op Europees of wereldniveau te spelen, dus dit is een unieke kans voor ons team PXL Esports."

"Geweldig dat Red Bull zich in zet voor e-sports en gamers zoals wij. Met zo'n initiatief kan de community alleen maar groeien! We kijken er al naar uit", zo zegt Ruben Peeters (UGent Esports). Ook Omar Van Vynckt van ASL Gaming treedt dat bij: "Fantastisch dat Red Bull zich zo inzet voor de studenten. Wij, van ASL Gaming, gaan dan ook proberen om enkele competitieve teams te sturen."

Davy Sysmans van Belgian College League merkt dan weer op dat dit een mooi initiatief is, "zeker in tijden waar het aanbod aan extra curriculaire activiteiten beperkt is. (...) Het zal de studenten ongetwijfeld samenbrengen en dit is iets waar we met de Belgian College League alleen maar achter kunnen staan. Allez les Belges!"

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Valorant

PC

Related topics
Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties