Skip to main content

Inhoud speciale edities Grand Theft Auto V bekend

Ontvang voorwerpen en uitdagingen voor single- en multiplayer.

Naast de gewone versie van Grand Theft Auto V zijn er ook twee andere edities. Die leveren je tegen een meerprijs wat extra in-game spullen op. Rockstar maakt bekend welke exclusieve content je ontvangt wanneer je de Special of Collector's Edition van de open wereld titel koopt.

Allereerst krijg je drie wapens. Deze zijn af te halen bij elke in-game Ammu-Nation winkel en kosten je niets. Beide duurdere versies van GTA V leveren je het .50 Caliber Pistol, de Bullpup Shotgun en een moordende hamer op.

De drie protagonisten krijgen ook elk een unieke outfit, haarstijl, baardje en tattoo. Daarnaast geven alle kledingwinkels in Los Santos je een korting van twintig procent. Wie zei ook alweer dat misdaad niet loont?

In Grand Theft Auto V heeft elke hoofdrolspeler ook een eigen speciale bekwaamheid die je op elk moment kan activeren. Zo kan Michael de tijd doen vertragen tijdens een vuurgevecht. Franklin doet na activatie hetzelfde, maar dan in een voertuig. Trevor mag tenslotte eventjes dubbele schade uitdelen terwijl hij amper verwondingen moet incasseren. Wie zich één van de duurdere edities aanschaft kan de wachttijd tussen twee actieveringen voor een kwart inkorten.

De Special en Collector's edities voegen ook uitdagingen toe voor stuntvliegtuigjes. Deze kan je vinden in Los Santos en Blaine Country. Wie de halsbrekende luchttoeren tot een goed eind brengt, ziet de pilotenvaardigheden van zijn personages in level stijgen.

Naast singleplayercontent krijg je ook enkele extra's in Grand Theft Auto Online. Daarin maak je je eigen personages door twee ouders te selecteren en wat in hun genenpoel te rotzooien. Met de Collector's Edition kan je uit drie exclusieve ouders kiezen: Nico Bellic, protagonist uit Grand Theft Auto IV, en Claude en Misty uit GTA III.

Tenslotte levert de Collector's Edition je ook exclusieve auto's en garages op in single- en multiplayer. Als je op je eentje speelt, zie je je garage plots gevuld met een CarbonRS motorfiets en een Hotknife, een hotrod uit de jaren '30. In GTA Online kan je de exclusieve elektrische auto Khamelion aankopen.

Grand Theft Auto V is vanaf 17 september beschikbaar voor PlayStation 3 en Xbox 360. Vorige week lekte dankzij Sony de hele soundtrack alvast, samen met een boel andere spoilers.

Speel jij Grand Theft Auto V al? Misschien heb je dan iets aan onze GTA 5 cheats voor wapens, auto's en geld om Los Santos extra mee op stelten te zetten.

Read this next