Skip to main content

Ingebroken in Europese PlanetSide 2 servers

Paswoord reset vereist.

Hackers zijn de Europese servers van PlanetSide 2 binnengedrongen. De data van sommige accounts zijn gecomprimeerd (maar van diefstal lijkt geen sprake). Desalniettemin raadt Sony Online Entertainment spelers aan om hun account zo spoedig mogeijk extra te beveiligen.

"We hebben bevestigd dat buitenstaanders toegang hebben verkregen tot een van onze systemen. De mogelijkheid bestaat dat je data (emailadres, wachtwoord) zijn bekeken door een onbevoegde derde partij. We hebben het incident snel opgemerkt en direct aangepakt. De data zijn bij ons beveiligd maar we hebben besloten extra maatregelen te nemen om veilgheid te garanderen. Databeveiliging is voor ons van het hoogste belang en we werken voortdurend om deze te voldoen aan de nieuwste veiligheidseisen. We verontschuldigen ons voor het resulterende ongemak en vragen om geduld en begrip," meldt Sony.

Getroffen accounts van de free-to-play MMOFPS krijgen een email waarin staat dat een wachtwoord verandering vereist is. Enkele accounts zijn uit veiligheid op inactief gesteld maar kunnen via deze link weer herwonnen worden.

Read this next