Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Infinity Ward waarschuwt Warzone cheaters

Maar neemt de studio ook maatregelen?

Infinity Ward reageert eindelijk publiekelijk op de enorme hoeveelheid cheaters in Call of Duty: Modern Warfare en Warzone en waarschuwt hen dat er een nieuwe banwave aankomt.

De waarschuwing komt er na een verse lading kritiek van spelers over de stijgende hoeveelheid cheaters in wedstrijden.

Infinity Ward probeert al maanden een einde te stellen aan de vele cheaters in Modern Warfare en Warzone, vooral op pc. Even leek de ontwikkelaar vooruitgang te boeken in hun strijd maar het tijd keerde al snel. Veel spelers klagen dat het momenteel erger dan ooit tevoren is.

Infinity Ward stuurt dus eindelijk een bericht de wereld in en richt zich naar de cheaters.

"Cheaten wordt niet getolereerd. Er komen meer banwaves aan. Als je geband wordt, dan komt dit door ongeauthoriseerde manipulatie van de gamedata. Laat je niet vangen door illegale services die cheats en mods aanbieden, het is fraude," zegt de ontwikkelaar op Twitter.

Infinity Ward gaat verder door op te lijsten wat het ziet als cheaten. Op de lijst staan onder andere hex editors die je items doen krijgen die je niet eerlijk verdiend hebt, aimbots, wallhacks, trainers, stats hacks, texture hacks, leaderboard hacks en andere injectors.

"Doe het niet," waarschuwt Infinity Ward. "Dit kan een ban als gevolg hebben."

Glad to see nothings been done from r/CODWarzone

Vooralsnog maakt het statement van Infinity Ward echter geen indruk onder de Warzone community. De laatste keer dat Infinity Ward een banwave deed in Warzone, raakten vooral veel onschuldige spelers hun progressie kwijt. Ondertussen konden cheaters je gewoon headshotten voordat de Warzone match begon.

Het is afwachten welk effect de volgende banwave zal hebben.

Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Reacties