Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

'Infinity Ward en Neversoft worden één super-studio'

Interne memo wijst op fusie van ontwikkelaars.

Ontwikkelaars Infinity Ward en Neversoft gaan mogelijk fuseren, zo blijkt uit een interne memo van uitgever Activision die in handen is gekomen van gamewebsite Giantbomb. De twee studio's gaan samen verder als Infinity Ward.

In de memo adresseert Activision Publishing-topman Eric Hirshberg de medewerkers van het bedrijf. "Zoals jullie weten hebben Neversoft en Infinity Ward samengewerkt tijdens het ontwikkelen van Call of Duty: Ghosts. Tijdens dat proces werd duidelijk dat de twee studio's elkaars vaardigheden complimenteren."

Het fuseren van de studio's heeft de opheffing van de Neversoft-merknaam als gevolg. "De twee uitstekende studio's zouden als 'super-studio' verder kunnen. Omdat het Infinity Ward-merk sterk verbonden is aan de Call of Duty-franchise, is het de logische keuze", vertelt Hirshberg.

De fusering brengt ook een aantal wijzigingen toe binnen Neversoft. Studio-hoofd Joel Jewett en regisseur Scott Pease gaan na twintig jaar dienst met pensioen. Tijdens het samenvoegen van de studio's zijn de twee nog werkzaam, maar verlaten naar verwachting eind dit jaar het bedrijf.

Neversoft is onder andere verantwoordelijk voor de Tony Hawk Pro Skater-reeks en de latere Guitar Hero-games. Activision en de twee studio's hebben nog niet gereageerd op de geruchten.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Sander van Dalsum avatar

Sander van Dalsum

Redacteur

Freelance journalist. Speelt graag stealth-games, RPG's en tactische shooters. Houdt net als iedereen van muziek.

Reacties