Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Indiegame Kill That F*ggot verwijderd van Steam Greenlight

Stemacteurs willen niet langer aan project meewerken.

Indiegame Kill That F*ggot (volledige titel is gecensureerd - red) van ontwikkelaar Skaldic Games is verwijderd van Steam Greenlight.

In de game moet je personen neerschieten die volgens de ontwikkelaar homoseksuelen of transgenders moeten voorstellen. Afhankelijk van de persoon die je doodt, krijg je de boodschap "f*ggot killed", "transgender kill" of "you killed a straight person." Het doden van homoseksuelen en transgenders doet je score toenemen, terwijl het doden van heteroseksuelen je score vermindert.

De vertelstem in de game maakt daarbij opmerkingen zoals "you killed that f*ggot" en "AIDS-drager geëlimineerd."

De game werd vermoedelijk van Steam Greenlight verwijderd als gevolg van de homofobe en transfobe inhoud.

De stemacteurs van de game willen niet langer meewerken aan het project. Volgens stemactrice Rachel Lally werd ze misleid om haar delen in te spreken. "We mogen niet terugvallen op stereotypes en het bewust beledigen van minderheden om aandacht te krijgen," zo vertelt ze. "Het baart me zorgen dat homofoben de game een cultstatus geven en zich gesterkt voelen in hun overtuiging door de release."

"Daarom wil ik mijn toestemming intrekken om gebruik te maken van mijn stem, naam en beeltenis voor projecten van ontwikkelaar Skaldic." Ook Ierse folkband Cruachan en stemactrice Lori Beth Denberg willen niet langer betrokken zijn bij het project.

Volgens ontwikkelaar Randall Herman was Kill That F*ggot oorspronkelijk bedoeld als minigame in The Shelter: A Survival Story. Dit vormt een ander project van Skaldic Games. Hij bracht Kill That F*ggot naar eigen zeggen uit als een "sociologisch experiment."

"Ik wou de reacties van mensen zien," aldus Herman. "Ik ben het zat om te zien hoe mensen overdreven gevoelig zijn en zich snel aangevallen voelen door elk klein ding, zeker wat betreft de LGBT (Lesbian Gay Bisexual Transgender) gemeenschap."

"Ik wil geen LGBT-mensen persoonlijk aanvallen en nee, ik haat geen homo's. Ik maakte deze game om mensen kwaad te maken die veel te gevoelig zijn. Daaronder vallen ook heteroseksuelen. Ik wil bewijzen dat een 'crappy' game mensen kwaad kan maken."

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties