Skip to main content

Indie Royale bundelt goeie indies

En verkoopt ze aan een mooie prijs.

Bundels vol indiegames, ze springen de laatste jaren als paddestoelen uit de grond. Intussen zijn veel mensen al vertrouwd met de Humble Bundles, maar een andere speler die met de regelmaat van de klok een nieuwe bundel belooft aan te bieden, is Indie Royale.

Indie Royale is het resultaat van de samenwerking tussen indiegames.com en Desura, het digitale downloadplatform van Moddb dat zich vooral richt op het aanbieden van indiegames en mods. Sinds gisterenavond staat de eerste bundel van deze mensen met kennis van zaken online en het is er ééntje die niet hoeft onder te doen voor gelijkaardige acties.

Inbegrepen zijn de sfeervolle sci-fi noir adventuregame Gemini Rue, de co-op FPS Tower Defense game Sanctum, de puzzelracer Nimbus en het actievolle sidescrollende A.R.E.S. Die laatste heb ik nog niet gespeeld, maar de drie overige zijn zonder meer puike games zolang je maar in het achterhoofd houdt dat de ontwikkelingsteams er geen gigantische sommen geld tegenaan gesmeten hebben.

Laat dat nu ook net zijn wat je niet hoeft te doen om deze bundel aan te schaffen. Waar het viertal je in normale omstandigheden een fikse duit zou kosten, maakt Indie Royale gebruik van een eerder onconventioneel prijsbeleid.

Bij de lancering van zo'n bundel begint de prijs laag, maar naarmate meer mensen tot een aankoop overgaan, stijgt die almaar meer. Vervolgens zakt hij beetje bij beetje opnieuw wanneer voldoende mensen meer dan de minimumprijs neertellen. Dit moet zowat de eerste keer zijn dat een product op deze manier verkocht wordt, de resultaten beloven dan ook interessant te worden.

Eénmaal gekocht krijg je via je downloadpagina niet alleen toegang tot de bestanden om de games te downloaden, ook Desura- en Steam-keys waarmee je de bundel op beide platforms nog een keer kan activeren, zijn inbegrepen. Steam-keys voor Gemini Rue zijn op moment van schrijven nog niet voorhanden, maar iedereen die de bundel koopt, krijgt er gegarandeerd ééntje toegestuurd van zodra ze dan wel zijn.

Tot slot nog even meedelen dat er binnen 14 dagen alweer een nieuwe bundel aan staat te komen. Indie Royale wil tweewekelijks een nieuw aanbod met steeds andere indies lanceren. Je wacht best wel niet te lang, want de actie is na vijf dagen afgelopen.

Read this next