Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Indie-puzzelgame Contrast uit op Xbox One

Alsook de retro sidescroller Another World.

De puzzel-adventure game Contrast komt vandaag uit op de Xbox One. Eerder kwam de indiegame in noir-stijl al naar de pc en PlayStation 4. Daar kunnen PlayStation Plus-gebruikers de titel gratis downloaden.

"Zoals de naam aangeeft is Contrast een game van licht en donker: een puzzelplatformer met twee goed uitgewerkte vrouwelijke protagonisten die af en toe buigt onder het gewicht van z'n eigen raderwerk," schrijft Stace Harman in zijn Contrast review op Eurogamer.

Sidescroller Another World: 20th Anniversary Edition is nu ook te koop voor de Xbox One. De remastered-versie van de klassieker uit 1991 is ook beschikbaar op de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Wii U en Nintendo 3DS.

De twee releases zijn mogelijk gemaakt door het gestaag groeiende ID@Xbox programma. Deze laat "bekwame gameontwikkelaars van alle gewichten toe om hun creativiteit te ontketenen en zelf digitale games op Xbox One uit te geven," aldus Microsoft.

Over de auteur

Nathan Van Coillie avatar

Nathan Van Coillie

Biersommelier

Van achter zijn toetsenbord beoordeelt Nathan games, literatuur, films en muziek, plant hij afrekeningen tegen taalbarbaren en geeft hij commentaar op snookerwedstrijden... aan zichzelf.

Reacties