Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Indie-ontwikkelaar Renegade Kid sluit de deuren

Bekend van o.a. Mutant Mudds, Moon en Dementium.

Indie-ontwikkelaar Renegade Kid sluit de deuren. Dit maken oprichters Jools Watsham en Gregg Hargrove vandaag bekend. Beide oprichters gaan in de toekomst verder met eigen studio's.

Volgens Watsham en Hargrove kwam het besluit Renegade Kid stop te zetten niet voort uit onenigheid, maar stijgende tijdsdruk en financiële kosten. In een interview met Nintendolife.com zegt Watsham:

"Ons team stond onder grote werklast en financiële druk. Het was balanceren tussen "cash flow," games maken en tijd doorbrengen met onze familie en vrienden. Samen met het verlangen verschillende persoonlijke doelen na te streven besloten Gregg [Hargrove] en ik onze eigen wegen te gaan en Renegade Kid te sluiten."

Inmiddels zijn ook de rechten op de titels van Renegade Kid verdeeld. De 2D-titels gaan naar Watsham's nieuwe studio Atooi, en Hargrove neemt de rechten op de 3D-titels mee naar diens nieuwe studio Infitizmo.

Renegade Kid is opgericht in 2007 en is voornamelijk bekend door diens games op de Nintendo DS en later eShop. Zo is de studio o.a. verantwoordelijk voor first-person shooters Moon en Dementium: The Ward op de DS. Ook maakte de ontwikkelaar de 2D-platformers Mutant Mudds en Xeodrifter.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Xeodrifter

PS4, Xbox One, PlayStation Vita, PC, Nintendo 3DS

Related topics
Over de auteur
Samuel Bom avatar

Samuel Bom

Redacteur

Besteedt zijn tijd aan games, boeken, koffie en schrijfsels. Kent de kaart van Hyrule uit zijn hoofd en verloor ooit in Quake van zijn kat.

Reacties