Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Indie Game: The Movie

De wereld achter de indie game.

De laatste jaren is de independent game groter dan ooit tevoren geworden. Games als Minecraft, Limbo en Bastion hebben bewezen dat er geen miljoenen nodig zijn om fantastische titels te maken en dat creativiteit en originaliteit niet aan een budget gebonden zijn.

In de nieuwe documentaire Indie Game: The Movie volgen we drie indie developers en hun projecten. De film laat het beeld zien van een worstelende artiest die hardnekkig de bemoeienissen van grote publishers van zich afvecht en kiest voor innovatie, directe betrokkenheid bij het werk en boven alles onafhankelijkheid.

This article contained embedded media which can no longer be displayed.

De developers uit Indie Game: The Movie zijn geen onbekenden. Zo werden Edmund McMillen en Tommy Refenes van Team Meat op de voet gevolgd in afwachting van de release van hun indie knaller Super Meat Boy. Op PAX zien we hoe developer Phil Fish zijn eerste versie van het langverwachte FEZ laat zien terwijl Braid's Jonathan Blow zich bezighoudt met de opvolger van zijn succesvolle puzzelgame.

Wanneer Indie Game: The Movie in onze bioscopen zal verschijnen is nog niet bekend. De film werd in januari met veel enthousiasme ontvangen op het Sundance Film Festival.

Over de auteur
Mike van Schijndel avatar

Mike van Schijndel

Redacteur

Naast een grote voorliefde voor indie games draagt Mike de PC een warm hart toe. Na een geflopte carrière als mondschilder klopte hij bij Eurogamer aan voor de gratis thee en koekjes.

Reacties