Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Inafune noemt samenwerking GRIN slecht

Kwaliteit Bionic Commando leed eronder.

"De werkrelatie tussen Capcom en GRIN verslechterde naarmate de ontwikkeling van Bionic Commando z'n eind naderde," aldus Keji Inafune, man achter Mega Man en ex-medewerker bij Capcom, in een interview met Joystiq. De game zou de laatste op het conto van de Zweedse studio worden aangezien Bionic Commando de verwachtingen aan de kassa niet kon inlossen.

Inafune illustreert de problemen tussen de Japanse spelletjesgigant en GRIN met het voorbeeld dat (Bionic Commando spoiler) op het eind van de game je grijphaak gedeeltelijk bleek te bestaan uit resten van je overleden vrouw. Een plotwending die ook Inafune uit de lucht deed vallen. Het toont perfect aan hoe een gebrek aan communicatie Bionic Commando allicht de das omdeed.

De gevolgen zijn bekend. GRIN moest niet veel later de deuren sluiten en Capcom probeert sindsdien zo weinig mogelijk projecten aan Westerse studio's uit te besteden..

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties