Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Inafune maakt 3DS-game

King of Pirates verschijnt volgend jaar.

Keiji Inafune, de geestelijke vader van game-icoon Mega Man, werkt aan een 3DS-game genaamd King of Pirates. De game moet volgend jaar verschijnen.

King of Pirates is een actie-RPG met multiplayer-elementen. Zoals de naam al impliceert heeft de game piraten als thema. Iets minder voor de hand liggend is dat je als pinguin speelt.

De game is het product van een samenwerking tussen Inafune's nieuw bedrijf Intercept en Marvelous.

Keiji Inafune was vroeger hoofd van Capcom's R&D divisie voor consumenten games. Wanneer er beslist werd welke games gemaakt mogen worden en welke niet, had hij het voor het zeggen. Naast Mega Man werkte hij ook mee aan games als Resident Evil, Onimusha, Lost Planet, Dead Rising en Street Fighter IV.

In september 2010 verliet Inafune echter na 23 jaar trouwe dienst Capcom. Hij kon zich niet vinden in de manier waarop Capcom zaken deed. Vervolgens richtte hij twee nieuwe bedrijven op: Intercept is een game-bedrijf terwijl Comcept zich bezighoudt met allerhande media zoals films, strips en boeken.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties