Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

In Spider-Man 'slinger je moeiteloos' door de stad New York

Parkour met spinnenwebben.

Volgens regisseur Bryan Intihar 'slinger je in Spider-Man moeiteloos' door de stad New York. Dat laat hij in een interview met het blad Game Informer weten.

Je gebruikt Spider-Man zijn spinnenwebben om door de stad te navigeren. De opzet is simpel gehouden, maar het is wel een proces dat 'veel input' vereist en waarmee je 'indrukwekkende bewegingen' kunt maken.

Spinnenwebben blijven allemaal aan gebouwen plakken. Door op het juiste moment een actie te maken, kun je jezelf naar voren trekken, een scherpe bocht nemen of jezelf hoger in de lucht lanceren zonder daarbij je snelheid te verliezen.

Het is ook mogelijk om als een parkour-renner tegen gebouwen op te lopen, over muren te springen of er juist vanaf te duiken. De game laat witte cirkels in de omgeving zien zodat je weet wat je waar kunt doen. Intihar benadrukt dat spelers zich 'als Spider-Man moeten voelen' en dat door de stad bewegen 'snel, vloeiend en vooral leuk' is.

Wil je meer weten? Hier lees je over de Spider-Man release, gameplay en alles wat we weten.

Over de auteur
Johnny van Spronsen avatar

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Reacties