Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

In The Sims 4 varieert lichaamsomvang

Sims tonen verschillende emotionele reacties op afvallen en aankomen.

In The Sims 4 varieert de lichaamsomvang van je sims. Ze vertonen ook emotionele reacties gebaseerd op aankomen of afvallen.

Zoals in andere games binnen de serie, bestuurt de speler in het vierde deel een of meerdere sims. Sims zijn in-game personages die jij opdrachten geeft opdat ze gelukkig blijven en hun levensdoelen vervullen. In een interview met PCGamesN legt producent Grant Rodiek de toevoeging uit.

"Sims veranderen op natuurlijke wijze in het spel," vertelt Rodiek. "Als ze te veel eten, krijgen ze overgewicht. Als ze nooit fitnessen, krijgen ze misschien overgewicht. Maar als ze gezond en correct eten, vallen ze af."

Volgens de Maxis medewerker bepaalt lichaamsbouw ook of een sim zich gelukkig voelt of niet. "Het is moeilijk een emotionele toestand te baseren op een sims gewicht. We zeggen niet wat juist of onjuist is, maar met deze middelen vertellen we wel een verhaal. Je sims reageren emotioneel wanneer ze zichzelf zien na een verandering in lichaamsbouw. Hoe sterk dat hun geestelijke toestand beïnvloedt, daar zeggen we niets over omdat dat niet onze plaats is."

Het blijft afwachten hoe deze toevoeging uitpakt. Hopelijk blijkt het vrijblijvend. In The Sims-games had de speler voorheen altijd de mogelijkheid af te stappen van moreel correcte handelingen als de speler en/of de sim dat wilde. Hopelijk blijft de maatschappelijke boodschap uit in een spel waar je snoep van baby's afpakt, met meerdere partners tegelijk WooHoo't en gezinnen terroriseert.

The Sims 4 verschijnt begin 2014 voor Mac en pc.

Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties