Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

In Pokémon Let's Go Pikachu en Eevee keer je terug naar een klassieker

Nog lang niet vergeeld.

In de Pokémon Let's Go Pikachu preview kun je Sander's ervaringen met de game lezen, die hij tijdens een Nintendo-evenement heeft opgedaan. Zijn Pokémon Let's Go Pikachu en Pokémon Let's Go Eevee verwaterde games, of is er ook nog iets voor de oude garde te vinden?

Dankzij meer dan zeventig games in de afgelopen 23 jaar spreekt de Pokémon-reeks meerdere generaties aan die verzot zijn op de virtuele wezentjes. Maar Pokémon Let's Go Pikachu en Eevee moet de eerste Pokémon-game voor iedereen worden. Game Freak heeft voor de eerste hoofdgame op de Switch besloten om een unieke hybride tussen oude en nieuwe games te ontwerpen, met elementen uit de eerste generatie Game Boy-games alsook uit Pokémon Go. Het resultaat is als de missing link tussen twee evoluties, een toegankelijke Pokémon-game waar jong en oud zich uren in kunnen verliezen.

Als je de eerste generatie Pokémon-games op de Game Boy hebt gespeeld, dan is Pokémon Let's Go een feest van herkenning. De gehele Kanto-regio heeft een likje verf gekregen, maar eert ook je nostalgie. De 3D-modellen zien er gedetailleerd uit en de mogelijkheden van de Switch brengen de regio tot leven. De zon schijnt door de bomen van Viridian Forest, die op hun beurt atmosferische schaduwen werpen. Brock's Gym in Pewter City lijkt haast uit steen gehouwen en bevat zelfs tribunes voor toeschouwers waardoor je queeste naar de badges nog meer impact heeft. De lay-out van de omgevingen is nauwkeurig nagemaakt en de orkestrale soundtrack geeft de deuntjes van de Game Boy-titel een nieuw leven. Nostalgische en nieuwe fans komen beiden niets tekort.

Ook in de gameplay zijn er bekende elementen met een twist te vinden. Bill's PC is vervangen door een Pokémon Box in je rugzak, Pokémon zijn nu zichtbaar in het hoge gras en na een gevecht worden alle Pokémon in je team met XP beloond. Er zijn zelfs sidequests toegevoegd die in Pokémon Yellow ontbraken. Pokémon Let's Go moderniseert niet alleen de klassieke elementen, maar heeft van Pokémon Go geleend. Pokémon vang je nu op exact dezelfde manier als in de mobiele game, maar dan met motion controls. De game rekent zo af met willekeurige encounters en de verveling van gevechten tegen ontelbare Pokémon om je team te levelen, met als eindresultaat een game die een stuk vlotter speelt. En omdat het ook nog eens mogelijk is om Pokémon van je smartphonegame naar je Switch te sturen, is het vullen van je Pokédex geen verre droom meer.

(Pokémon Let's Go Pikachu preview) Viridian Forest heeft er nog nooit zo weelderig uitgezien.

Je draagt bovendien een Pikachu of Eevee op je rug die daar niet alleen voor de sier zit. Jouw partner-Pokémon heeft namelijk speciale vaardigheden die tijdens het wandelen van pas komen. Op bepaalde momenten bijvoorbeeld wiebelt Pikachu met zijn staart, wat betekent dat er ergens een item te vinden is. Je partner-Pokémon staat niet als enige in de schijnwerpers: je kunt nog een ander monster buiten zijn Ball laten lopen. In sommige gevallen kun je ze zelfs berijden, zoals bij Onix. Daardoor krijg je nog meer de mogelijkheid om je reis als Pokémeester aan te kleden zoals je dat zelf wilt.

De game is volledig met de Poké Ball Plus te spelen, een nieuwe accessoire die zowel met Pokémon Let's Go als met Pokémon Go koppelt. In de mobiele game werkt de kleine Poké Ball precies als de Pokémon Plus-polsband, maar in de Switch-game vervangt hij je Joy-Con. De knop op de bal fungeert als een joystick en waarmee je menu-opties selecteert. Je kunt zelfs een Pokémon in de bal stoppen en daarmee een wandeling maken, waardoor je XP en andere beloningen verdient. De bal is zelfs voor kinderhanden aan de kleine kant, maar is verder van hoge kwaliteit en dient als prima alternatief voor de traditionele Joy-Con.

Pokémon Let's Go Pikachu en Eevee zijn deels nostalgietrip, deels toegangspoort voor een jongere generatie die met Pokémon Go is begonnen. Beide kampen worden in gameplay en graphics vertegenwoordigd, waardoor een uniek samenspel tussen oud en nieuw wordt gecreëerd. Nintendo wil een Pokémon-game voor iedereen, en Pokémon Let's Go Pikachu en Eevee lijken precies in dat straatje te liggen.


Meer weten over Pokémon Let's Go Pikachu en Eevee? Check dan zeker onze Pokémon Let's Go gids met tips en tricks om de ultieme Pokémon-meester te worden. We vertellen hoe je het originele starters trio Charmander, Squirtle en Bulbasaur vangt in Let's Go en zelfs hoe je met de Mystery Box Meltan en Melmetal in Pokémon Let's Go vangt. Algemenere info over Pokémon vangen en catch combos in Let's Go hebben we uiteraard ook.

Oh, en wist je trouwens dat ook Mew in Pokémon Let's Go zit?


Voor deze Pokémon Let's Go Pikachu preview heeft Sander op een Nintendo Switch met Poké Ball Plus gespeeld. Pokémon Let's Go Pikachu en Pokémon Let's Go Eevee komen op 16 november voor de Nintendo Switch uit.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties