Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

In mei 2010 nieuwe Prince of Persia game

UPDATE: eerste trailer nu beschikbaar.

Begin oktober viel ons oog al op een vers geregistreerde titel die mogelijk verbonden was aan de Prince of Persia franchise. Jordan Mechner, de grote man achter de avonturen van de Perzische prins, liet de naam 'The Forgotten Sands' vastleggen, maar het was niet duidelijk of het hier om een game, film, boek of stripverhaal ging.

Vandaag laat uitgever en ontwikkelaar Ubisoft zelf weten dat Prince of Persia: The Forgotten Sands wel degelijk een nieuwe game is die - verrassend genoeg - al in mei 2010 zal verschijnen voor "consoles en handhelds". Nog opvallender is dat de game ons terug naar de originele verhaallijn van Prince of Persia zal brengen die in 2003 van start ging met 'The Sands of Time'. De laatste game met de prins in de hoofdrol heette simpelweg 'Prince of Persia', maar had niets te maken met de eerste trilogie.

Het is waarschijnlijk geen toeval dat eind mei ook de Hollywood adaptatie van Prince of Persia in de filmzalen te zien zal zijn. Filmster Jake Gyllenhaal zal in die bioscoopprent de hoofdrol vertolken. Wij zijn alvast benieuwd naar The Forgotten Sands, zeker gezien het spel al binnen een klein half jaar zal verschijnen!

UPDATE: Op de Video Game Awards 2009 kregen we voor het eerst een trailer van het spel te zien. Ook wij hebben hem online geplaatst en hij is via deze link te bekijken.

Reacties