Skip to main content

In FIFA 21 Ultimate Team kun je tijdelijk rechtstreeks cosmetische items kopen

De ultieme verrassing.

In de Ultimate Team Store van FIFA 21 zijn tijdelijk een handvol cosmetische items te koop. Dat is op zich niet bijzonder, ware het niet dat je de items - die een onderdeel van de Football Means Everything Bundle vormen - gewoon rechtstreeks kunt kopen. FUT Packs met gerandomiseerde inhouden, ook wel 'loot boxes' genoemd, komen er dus niet aan te pas. De actie loopt nog tot en met morgenavond.

De Football Means Everything Bundle vind je onder 'Stadium' in de Ultimate Team Store en bevat een gelijknamige Tifo, Stadium Theme, Home Kit en Away Kit (zo valt ook op de officiële website van EA te lezen). De collectie items is afzonderlijk of in één geheel te koop, en dat voor zowel echt geld (FIFA Points) of in-gamevaluta (FUT Coins). Spelers in België, waar de aankoop van FIFA Points sinds 2018 door de kansspelwetgeving niet langer mogelijk is, kunnen de cosmetische items enkel door middel van FUT Coins aanschaffen.

De prijzen voor de items (in FUT Coins) liggen echter aan de hoge kant. Ter vergelijking: de Football Means Everything Bundle kost je 60 duizend FUT Coins. Daarmee koop je 8 Premium Gold Packs, die je 96 gouden items (waaronder spelers en 'consumables') opleveren. Tip: neem dus zeker een kijkje op de Ultimate Team Transfer Market, waar de items nu al voor de helft van EA's prijs verkocht worden.

Het is afwachten of Ultimate Team in de toekomst nog items (cosmetisch, dan wel spelers of 'consumables' die een invloed op het verloop van de game uitoefenen) te koop zal aanbieden. EA's keuze om in-gamecontent rechtstreeks beschikbaar te stellen is hoe dan ook een wending van de huidige 'monetization'-strategie van de uitgever en lijkt bovendien in te druisen tegen de spelerservaring die 'surprise mechanics' zoals FUT Packs beogen.

Het gebruik van 'loot boxes' in videogames ligt reeds een tijd onder vuur, waaronder in België en Nederland. Zo wordt EA's implementatie van Packs in FIFA Ultimate Team bekritiseerd. Vorig jaar leek het er zelfs even op dat FIFA Ultimate Team niet langer speelbaar zou zijn.

Read this next