Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

In de nieuwste PlayStation 5 system software beta kun je games openen met je stem

"Hey! PlayStation!"

Sony stelt later vandaag de nieuwe PlayStation 5 system software bèta beschikbaar voor een select publiek. Die bèta introduceert naast nieuwe toegankelijkheidsopties ook de mogelijkheid om je console met je stem te bedienen.

Voorlopig is die functionaliteit enkel beschikbaar voor gebruikers in Groot-Britannië en de Verenigde Staten en kun je je PS5 enkel in het Engels besturen. Via het commando "Hey! PlayStation!" is het mogelijk om games en andere apps te openen.

De nieuwe system software voegt ook nieuwe toegankelijkheidsopties toe. Het is nu mogelijk om de tekst op het scherm in het Nederlands te laten aflezen. Ook Russisch, Arabisch, Braziliaans Portugees, Pools en Koreaans zijn toegevoegd aan het aanbod. Voor mensen met hoorproblemen is er nu ook de optie om mono audio voor koptelefoons te selecteren.

Ook de UI krijgt enkele belangrijke aanpassingen. Je kunt je games nu filteren op genre en het aantal games en apps op je home screen is uitgebreid naar 15. In de Trophy UI krijg je in de nieuwe system software update ook suggesties over welke trofee je als volgende kunt behalen.

PlayStation 4-eigenaars worden niet vergeten, want zij krijgen binnenkort de Open Parties-feature waarmee je het volume van individuele party members kunt aanpassen.

Het is nog onduidelijk wanneer je ook bij ons de stemcommando's kunt uitproberen en wanneer de nieuwe system software voor iedereen beschikbaar is. De nieuwe toegankelijkheidsopties verdienen in elk geval alle lof. Enkele weken ontwikkelde een YouTuber op dat vlak ook al een adapter om de DualSense controller met één hand te besturen.

Read this next