Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

In Call of Duty: Vanguard schiet je niet altijd naar waar je mikt

Bullet spread keert terug.

Spelers hebben ontdekt dat je in Call of Duty: Vanguard niet altijd schiet naar waar je mikt. het bullet spread effect keert immers terug en is bovendien intenser dan in eender welke andere Call of Duty-game.

Dit effect heet 'bloom' en zorgt ervoor dat onder andere assault rifles en submachine guns minder nauwkeurig schieten vanop langere afstand. De laatste keer dat zo'n effect in een Call of Duty-game opdook, was in Call of Duty: WWII, niet toevallig ook een game van ontwikkelaar Sledgehammer.

Cover image for YouTube videoGuns don't Hit where you Aim in Vanguard... (ADS Bloom Comparison)

Het effect is nu echter nog een pak intenser, waardoor wapens als de MP-40 and STG44 op langere afstand zeer onnauwkeurig worden, zelfs wanneer je aim down sights gebruikt. Vooral SMG's ondervinden momenteel een sterk bloom-effect.

De meningen van de fans zijn verdeeld. Sommigen zijn van mening dat wapens hierdoor nuttiger worden op de afstand waarvoor ze bedoeld zijn. Andere vinden dan weer dat je in de game te weinig wordt geïnformeerd over dit effect, waardoor je soms op onverklaarbare wijze een vijand mist.

Het is wel mogelijk om het effect te verminderen door de accuracy van je wapen te verhogen. Met een attachment zoals een muzzle stabiliser kun je bloom zelfs tot een absoluut minimum beperken.

Heb je de game nog niet gekocht? Hier lees je de vijf dingen die je moet weten over de Call of Duty: Vanguard release.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Call of Duty: Vanguard

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties