Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Immortals: Fenyx Rising is een Breath of the Wild-pretpark

Goeie Goden (en monsters).

Onlangs heeft Ubisoft Immortals: Fenyx Rising, voorheen bekend als Gods and Monsters, via een digitale hands-on gepresenteerd. Tijdens de sessie konden we enkele uren lang de game uitvoerig aan de tand voelen en een van de vele gebieden die de map rijk is, vrij verkennen. Hoewel de avonturen van Fenyx geen enkel moment verveelden, blijft de vraag hangen wat de game precies wil bereiken.

Immortals: Fenyx Rising haalt zijn stilistische sausje bij de Griekse mythologie. Je bestuurt de halfgod Fenyx, die via voice-over op humoristische wijze door Zeus en Herodotus wordt bijgestaan. Typhon, de gevaarlijkste der Titanen, heeft de godenwereld grondig overhoop gegooid en het is aan jou om zijn plannen een halt toe te roepen. De spelwereld is een groot eiland opgedeeld in regio's, telkens in het teken van één Griekse god. Zo kun je in Aphrodites gebied genieten van weelderige groene grasvelden die vol in bloei staan, terwijl bij Hephaestus de grote smidse staat en je eerder robotachtige vijanden tegenkomt. Uiteraard krijg je ook met mythologische monsters zoals Cyclopen en driekoppige hellehonden te maken. De game is kleurrijk en vanaf het begin af aan helemaal vrij te verkennen. De uitgestrekte landschappen zien er vooral vanaf hooggelegen gebieden imposant uit en nodigen je uit om elk hoekje te ontdekken.

Als het bovenstaande herinneringen aan Breath of the Wild oproept, is dat geen toeval: de gelijkenissen tussen de twee games zijn namelijk treffend. Je kunt overal langs klimmen en vliegen, terwijl je je staminameter nauwlettend in de gaten houdt. Het landschap is doorspekt met puzzels en Shrine-achtige locaties genaamd Vaults of Tartaros, waarin je regelmatig met de physics moet spelen om upgrades te verzamelen.

Het verschil zit hem voornamelijk in de combat. Waar The Legend of Zelda: Breath of the Wild je vooral aan de slag laat gaan met een beperkt arsenaal aan wapens en je eigen creativiteit met de physics, zet Immortals: Fenyx Rising harder in op een groot arsenaal aan steeds beter wordende (en onbreekbare) wapens, atletische gevechtstactieken en de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden te ontgrendelen. De physics-speeltuin beperkt zich hierdoor ook meer tot de puzzels.

Bovendien is de wereld van Immortals: Fenyx Rising dicht opeengepakt: elke vijf stappen ontdek je wel een groep vijanden, een missie, een nieuwe puzzel of een collectible om te verzamelen. Als The Legend of Zelda: Breath of the Wild een minimalistische natuurparksimulator is, dan lijkt Immortals Fenyx Rising eerder een trip door een luid pretpark waarin je in alle richtingen wordt getrokken. Of dit in de uiteindelijke game ook zo aanvoelt, blijft natuurlijk de vraag, want we hadden enkel toegang tot het gebied van Hephaestus.

Games met elkaar vergelijken, doet een ervaring vaak tekort, maar het is onvermijdbaar in dit geval. Zeker omdat het lijkt alsof Immortals: Fenyx Rising de eerste game is die op Breath of the Wilds kroon mikt. Dankzij de vlotte combat en uitgebreide moveset onderscheidt de game zich in ieder geval wel. De impact van hoe je als personage in de spelwereld staat, valt bovendien niet te onderschatten. Het is afwachten tot de gehele game voordat we kunnen oordelen of dat voldoende is.

Immortals: Fenyx Rising komt op 3 december 2020 uit op de pc, PlayStation 4 en 5, Nintendo Switch, Google Stadia, Xbox One, Xbox Series S en Xbox Series X.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Immortals Fenyx Rising

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties