Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

"Ik ben uitgeput" - Last of Us 2 regisseur reageert op alle fake news

Opgelet voor spoilers!

The Last of Us: Part 2 regisseur Neil Druckmann reageert op alle geruchten die momenteel de ronde doen over de ontwikkeling van de game.

Zo wordt er beweerd dat Anita Sarkeesian samenwerkte met Naughty Dog bij het schrijven van het scenario, en dat de ontwikkelaar geld gaf aan reviewers voor goede score. Neil Druckmann reageert dat de vloed aan valse aantijgingen vermoeiend is.

Pas op voor spoilers over The Last of Us 2!

Het begon allemaal met een tweet van Alexandria Neonakis. Die concept artist van Naughty Dog was verrast door het het gerucht dat de ontwikkelaars verplicht werden om beelden van martelscènes te bekijken, om zo het geweld in The Last of Us: Part 2 realistischer te maken. "Waar komt dit vandaan?" vroeg Neonakis.

"Misschien van dezelfde bron die beweert dat je in de game homofobe Christenen uitmoordt? Of dat Anita Sarkeesian aan de game gewerkt heeft? Of dat Abby een transgender is? Of dat ik ingescand werd en meedeed aan motion capture sessies? Of dat we betaald hebben voor goede reviews? Of...ik ben uitgeput" reageert Druckmann.

Anita Sarkeesian is een Amerikaans-Canadese feministe en criticus die jaren geleden bekend werd na een reeks filmpjes waarin ze de negatieve portrettering van vrouwen in videogames aanwees. Voor de release van Last of Us: Part 2 ging het bericht plots rond dat Sarkeesian meegewerkt zou hebben aan het scenario van de game. Zonder eerst te kijken of dit bericht wel waar was, vielen veel Twitter-gebruikers Sarkeesian aan met agressieve en vulgaire berichten.

Als het over het 'inscannen' gaat, verwijst Druckmann naar berichten dat Neil Druckmann zelf een personage zou spelen in The Last of Us 2 dat eruitziet als hem.

Kwatongen beweren dat Druckmann dit deed zodat hij tijdens de motion capture sessie voor dat personage een seksscène kon opnemen met Laura Baily, de actrice die Abby speelt. Het is onduidelijk waar die bewering vandaan komt, aangezien er niet eens een seksscène tussen Abby en het personage dat Druckmann zogezegd speelt in de game zit.

"Ik kan niet geloven dat ik dit moet uitleggen. Ik ben nooit en op geen enkel moment gefilmd geweest met Neil", aldus Bailey.

Wat het zogenaamde geforceerd kijken naar martelingen betreft, bevestigt Neonakis dat ze referentiemateriaal heeft bekeken uit vrije wil, dat ze daarin begeleid werd door de studio en dat ze op elk moment kon stoppen.

Bovenstaande is maar een deel van de lange lijdensweg die Neil Druckmann de voorbije jaren heeft moeten bewandelen. Zo werd tijdens de ontwikkeling van zijn vorige game, Uncharted 4, al beweerd dat hij Amy Hennig, die de game normaal zou regisseren, uit de studio gedwongen zou hebben om haar plaats in te nemen. Vandaag kwam eindelijk aan het licht dat het nieuws valselijk de wereld in werd gestuurd door twee ex-IGN-journalisten.


Meer weten over The Last of Us 2? Als je hulp nodig hebt, hebben we een Last of Us 2 walkthrough en gids met onder andere de Last of Us safe codes. Als je benieuwd bent wat wij van de game vonden, kan je ook altijd onze Last of Us 2 review lezen. Ook leuk: ons Last of Us 2 interview met co-regisseur Kurt Margenau.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties