Skip to main content

Iedereen krijgt drie weken lang bonussen na Pokémon Go Fest

Nieuwe Pokémon en Rayquaza.

Dit weekend vindt Pokémon Go Fest 2020 plaats, maar ontwikkelaar Niantic zet het feest ook nadien verder. Het festijn wordt gevolgd door drie verschillende evenementen die elk een week lang duren en waaraan iedereen kan deelnemen.

Het eerste evenement heet Dragon Week. Dit Pokémon Go event start op vrijdag 31 juli en duurt zeven dagen.

Gedurende die week zijn er meer Dragon Pokémon te vinden in het wild en in 7km eieren. Ook komt er een timed research quest waarmee je Deino krijgt (die nu ook shiny beschikbaar is), en maakt Rayquaza zijn opwachting in Pokémon Go raids.

Dragon Week wordt gevolgd door Enigma Week op vrijdag 7 augustus. Vanaf dan is de gen 5 Pokémon Elgyem voor het eerst te vinden in de game. Normal Forme Deoxys wordt ook geïntroduceerd in raids en zal samen met Staryu ook een Shiny variant hebben.

Op 14 augustus start Unova Week. Ook dan worden er verschillende gen 5 Pokémon toegevoegd zoals Sewaddle, Cottonee, Emolga en Bouffalant, al is die laatste wel enkel te vinden in New York. Roggenrola en Genesect krijgen ook shiny versies en Genesect zal te vinden zijn in raids.

Bekijk op YouTube

Om de drie events wereldwijd te activeren, moeten Pokémon Go Fest-deelnemers eerst een aantal challenges voltooien. De kans dat dat niet lukt, is echter zeer klein.

Wie morgen deelneemt aan Pokémon Go Fest 2020 zal kunnen meedoen aan een nieuwe Mythical Pokémon research. Daarin zijn elk uur nieuwe Pokémon-types te zien. Zondag activeert er dan weer een nieuwe verhaallijn waarin Team Rocket de nieuwe Mythical Pokémon probeert te vangen.

Pokémon Go Fest tickets kosten 15 euro en kun je kopen in de Pokémon Go in-game store.

Read this next