Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

id toont Doom singleplayer middels stream

Twitch-shooter.

Ontwikkelaar id Software heeft een gedeelte van de singleplayer campaign van Doom getoond.

Executive producer Marty Stratton en creative director Hugo Martin streamden drie gedeeltelijke levels uit respectievelijk het begin, midden en einde van de game. Alhoewel id al eerder korte trailers en persberichten uitgaf, is dit de eerste keer dat de studio de campaign laat zien.

In de stream zijn verschillende features van de nieuwe Doom te zien. Zo bevat de game keycards en schedels om deuren te openen, schakelaars die omgezet moeten worden en een automap om mee te navigeren.

Nieuw is de focus op verticale gameplay, waarin je je middels een double jump verplaatst. je krijgt ook de beschikking over een systeem van skills en unlocks om je wapens en armor mee te verbeteren.

Ook nieuw is het melee systeem, dat werkt middels zogenaamde 'glory kills.' Hiermee schakel je verwonde vijanden in één keer uit, wat beloond wordt met extra gezondheid en munitie.

Tijdens de stream wordt er ook kort op het verhaal van de nieuwe Doom ingegaan. Zo bevat de game audiologs, geesten en radioboodschappen die je van informatie over de wereld voorzien. De game bevat tevens een encyclopedie van alle demonen die je gedurende de campaign tegenkomt.

Doom komt op 13 mei uit voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Johnny's Doom preview lees je hier nog eens.


Nog even tijd? Lees dan ook:

Over de auteur

Samuel Bom avatar

Samuel Bom

Redacteur

Besteedt zijn tijd aan games, boeken, koffie en schrijfsels. Kent de kaart van Hyrule uit zijn hoofd en verloor ooit in Quake van zijn kat.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen