Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

id plant Wolfenstein/Quake reboots

Nog niets concreets.

"We have Quake; we have Wolfenstein. If people want that, we have the IPs to deliver it. And we have a different approach now; we're forging a new path" Dit zei RAGE producer Jason Kim op een recent event in Utah. id Software denkt dat het klaar is om hun legendarische franchises (die het shootergenre maakten tot wat het vandaag is) opnieuw op de kaart te plaatsen. Kim benadrukt wel dat er nog niets concreet in ontwikkeling is, de projecten zijn in de planningsfase. Mogelijk worden de franchises ook in een nieuws jasje gestoken.

Het is ondertussen al een tijdje geleden dat de legendarische studio van John Carmack hun oude franchises onder handen nam. Zowel Quake 4 als de laatste Wolfenstein werden ontwikkeld bij Raven Software. De nieuwe engine (id Tech 5) die id gebruikt voor RAGE, zou een nieuwe Quake of Wolfenstein alvast een mooi uiterlijk geven.

Naast RAGE, een volledige nieuwe IP, werkt id echter nog aan een klassieker: DOOM 4 zou in ontwikkeling zijn. Een officiële aankondiging wordt verwacht op de E3 of Quakecon (in Augustus).

RAGE in actie - een voorproefje van things to come?

Getagged als

Over de auteur

Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties