Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

I Am Alive herleeft opnieuw

ESRB kent rating toe.

Niet alleen mensen durven al eens uit de doden opstaan (Jezus en zombies om maar enkele voorbeelden te noemen), ook games flikken het 'm zo nu en dan. Dit jaar was er al Duke Nuken Forever, een titel die z'n houdbaarheidsdatum duidelijk ver voorbij was. Een ander voorbeeld van zo'n game-heropstanding lijkt I Am Alive te gaan worden.

Ubisoft kondigde de game op de E3-beurs in 2008 aan met een trailer, maar sindsdien hoorden we enkel begin 2010 dat I Am Alive verhuisde van ontwikkelaar Darkworks naar Ubisoft Shanghai. Datzelfde jaar kregen we nog een enkele trailer voorgeschoteld, maar daar bleef het bij.

Tot een maand geleden de gelekte trailer die je hieronder kan bekijken (de game komt pas in beeld na dertig seconden), zijn weg naar het internet vond. Niet meteen reden tot juichen aangezien dit wel eens vaker voorkomt en Ubisoft zich sindsdien nog steeds in stilte hult wat betreft I Am Alive.

Vandaag raakte echter bekend dat de game in de Verenigde Staten een leeftijdsclassificatie kreeg van de ESRB, iets dat pas kan gebeuren wanneer de ontwikkeling van een spel zich in het finale stadium bevindt.

Het heeft er alle schijn van dat I Am Alive alsnog het levenslicht zal zien en misschien wel heel binnenkort ook. Nu is het wachten op een officiële reactie van Ubisoft en vingers kruisen dat het proberen overleven in een post-apocalyptische stad ook echt zo interessant wordt als de eerste trailers lieten uitschijnen.

Voor zij die het aanbelangt, de game kreeg een 18+-beoordeling in de Verenigde Staten omwille van het geweld en de harde taal die aanwezig zijn in het spel. Nog aanstootgevender dan wat geweld lijkt mij vooral de soundtrack.

Gelekte trailer.

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties