Skip to main content

Hyrule Warriors: Legends - 5 dingen die je moet weten

Dynasty Warriors meets Zelda.

Anderhalf jaar na de lancering van de Wii U-versie ligt Hyrule Warriors: Legends voor de Nintendo 3DS in de schappen. Een uitgelezen moment om een aantal belangrijke punten over de game toe te lichten. Immers is de game van Koei Tecmo een vreemde eend in de bijt, aangezien er maar weinig raakvlakken zijn met de Legend of Zelda-reeks. Of toch wel? We zetten de belangrijkste dingen die je moet weten voor je op een rijtje.

1. Het is een Dynasty Warriors-game

Hoewel de game qua verhaal en uiterlijk veel raakvlakken met de langlopende Zelda-reeks heeft, is de game totaal anders. Het is namelijk een game in het Musou-genre, oftewel in de stijl van Dynasty Warriors. Dat betekent grote veldslagen waar je als een warm mes door boter korte metten met legio manschappen maakt. Maar het genre kent ook een tactische laag die in de eerste instantie niet altijd opvalt. Je wordt verwacht om burchten en outposts te veroveren, waardoor je de vijand zijn strategische voordeel ontneemt.

2. Geen multiplayer

In tegenstelling tot de Wii U versie zit er geen multiplayer in Hyrule Warriors: Legends. In plaats daarvan kun je tussen de personages op het veld schakelen. Zo hoef je alsnog niet over het veld te rennen om op tijd bij een belegerde burcht of een avancerende legermacht aan te komen.

3. Bevat (bijna) alles van de Wii U-versie

De volledige Legend- en Adventure-modi zijn vertegenwoordigd in de Nintendo 3DS-versie. Bovendien zijn ook bijna alle personages beschikbaar, alsook de DLC die tot nu toe voor de Wii U-versie is uitgekomen. Er is alleen geen Challenge-modus. Om die reden zijn Ganon en de Giant Cucco niet beschikbaar in de game, aangezien deze twee personages worden ontgrendeld in de Challenge-modus.

4. Extra personages en content

De Challenge-modus mag dan wel weg zijn, er valt genoeg nieuwe content te beleven. Zo zijn er nieuwe verhaallijnen in Legend Mode en is er een nieuwe Adventure Mode-kaart gebaseerd op Wind Waker. Volledig nieuw is My Fairy, waarin je een behulpzame fee kunt trainen om haar vervolgens mee te nemen naar de Adventure Mode. Tot slot zijn er nieuwe personages in de vorm van Tetra, King of Hyrule, Toon Link, Skull Kid en nieuwkomer Linkle. Zij vecht met twee kruisbogen waarmee ze in alle richtingen kan schieten. Linkle en Tetra krijgen zelfs hun eigen verhaallijn. Bovendien zijn de nieuwe characters over te dragen naar de Wii U-versie.

5. Nog meer content onderweg

Er staan vier DLC packs gepland en naast dat is er ook een season pass beschikbaar. De DLC packs zijn gebaseerd op Wind Waker, Link's Awakening, Phantom Hourglass en A Link Between Worlds. Elk bevatten ze nieuwe kostuums voor de My Fairy Mode en een nieuwe Adventure Mode-kaart. De Link's Awakening en Phantom Hourglass packs bevatten ook nieuwe personages en wapens. De Wind Waker pack is exclusief voor de Nintendo 3DS. De rest komt ook naar de Wii U-versie.

De Hyrule Warriors: Legends review op de Nintendo 3DS lees je hier.

Bekijk op YouTube

Read this next