Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Hyrule Warriors: Age of Calamity aangekondigd

Prequel op Breath of the Wild.

Nintendo kondigt via een trailer Hyrule Warriors: Age of Calamity aan. Die game is een prequel op The Legend of Zelda: Breath of the Wild en komt op 20 november uit voor de Switch.

Hyrule Warriors: Age of Calamity speelt zich honderd jaar voor Breath of the Wild af en vertelt het verhaal van de Second Great Calamity. Toen liet het Calamity Canon een spoor van vernietiging achter en kregen Link, Zelda en de andere Champions van Hyrule de taak om Hyrule te beschermen van de ondergang.

In de game kruip je in de huid van de verschillende hoofdpersonages en voer je legers aan die strijden tegen Calamity Canon en zijn leger van monsters. Tijdens de gevechten beschik je over krachtige wapens, magische runes en sterke combo's. Daarnaast is het ook mogelijk om aan de zijde van een vriend of vriendin te vechten via de coöperatieve multiplayer.

Bekijk op YouTube

Daarnaast bevat de game gesproken cutscenes, puzzels, de mogelijkheid om nieuwe wapens en vaardigheden vrij te spelen en voorwerpen te kopen om de kracht van Sheikah State te gebruiken.

Naast een prequel op Breath of the Wild is de bovenstaande game ook de tweede game in de gelijknamige reeks. De eerste game kreeg in 2018 een remastered versie op Nintendo Switch. Sanders oordeel over die game lees je in onze Hyrule Warriors: Definitive Edition review.

Read this next