Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

HyperX Cloud Revolver headset review - Prima headset, stevige prijs

Prima headset, stevige prijs.

Qua design, comfort en geluid is de HyperX Cloud Revolver een prima headset, maar die komt wel met een stevige prijs.

De HyperX Cloud Revolver is de jongste telg van Kingstons headset-familie. De techfabrikant is vooral bekend van diens werkgeheugens, maar probeert de laatste jaren ook op een andere manier een voet tussen de deur bij gamers te krijgen. Zo is het erg actief in de eSports en sponsort het onder meer professionele teams als Cloud 9 en Team Liquid. Met deze headset richt Kingston zich hoofdzakelijk op de first-person shooters. De naam Revolver komt dus niet uit pure willekeur voort, maar is een bewuste keuze.

In tegenstelling tot de elegante Cloud en Cloud 2 ziet de musculaire Revolver er een stuk agressiever uit. Het is een overwegend zwarte headset met enkele opvallende elementen. Zo zit er aan de buitenkant van de hoofdband een dubbele stalen frame. Een andere blikvanger is het rode patroon en logo aan de buitenkant van beide speakers. Met een beetje fantasie heeft het iets weg van de cilinder van een revolver. Alles tezamen heeft de headset een stoer en vastberaden design. Zeker als je het vergelijkt met headsets die nog wel eens op oorkleppen voor bouwvakkers lijken. Het oog wil immers ook wat.

Wanneer je de 360 gram wegende headset op je hoofd zet, is het even wennen. De headset bestaat namelijk uit een automatisch verstelbare hoofdband die licht op je hoofd drukt. Het ongemakkelijke gevoel verdwijnt tijdens het gamen echter als sneeuw voor de zon. De schuimrubberen band vormt zich goed naar je hoofd en kun je gemakkelijk uren achter elkaar dragen zonder er last van te hebben.

Het comfortable gevoel van de HyperX Cloud Revolver wordt daarnaast door de speakers versterkt. Die voelen dankzij de afneembare schuimrubberen kussens met nepleren toplaag ('memory foam') prettig aan. Dankzij het grote formaat vallen de luidsprekers ruim over je oren. Daardoor is er een prima geluidsafsluiting, zodat je tijdens het gamen ongestoord in je eigen wereld blijft. Wel worden ze na verloop van tijd wat warm. Het is overigens teleurstellend dat in tegenstelling tot de andere Cloud-headsets geen extra stoffen oorkussens worden geleverd. Dat mag je voor een meerprijs namelijk wel verwachten.

Ook op het gebied van geluid staat de headset zijn mannetje. Hoge en middentonen zijn zelfs wanneer je de volumeknop een flinke slinger geeft kraakhelder. In Star Wars Battlefront vliegen de iconische snerpende laserstralen je om de oren, terwijl je in Doom demonenbloed frivool tegen de muur hoort spatten. En in Overwatch verraden de kletterende ketting van Roadhog of zoevende bewegingen van Tracer welke vijand om de hoek komt zeilen.

Ook de lage tonen zijn overtuigend. Denderende voetstappen van AT-ST's laten je in Star Wars Battlefront behoorlijk klein voelen. Een sniper shot in Overwatch galmt nog even na waardoor je het gevoel hebt dat de kogel daadwerkelijk een flinke afstand afgelegd heeft. Vooral de impact van de rocket launcher in Doom, aangezwengeld door de psychedelische soundtrack, is overdonderend. Maar soms is het allemaal net iets té. Het is dan ook een gemiste kans van Kingston dat het zelf geen software mee levert waarmee je de instellingen van onder meer de bass kunt instellen.

De HyperX Cloud Revolver wordt ook met een microfoon geleverd. Die kun je eenvoudig loskoppelen, zodat die niet in de weg zit als je simpelweg niet op Discord, Skype, TeamSpeak of een ander communicatieprogramma zit. Eenmaal aangekoppeld presteert de microfoon naar behoren - niets meer en niets minder. De één meter lange hoofdkabel kun je overigens aan een twee meter lange verlengkabel koppelen. Die bevat een bedieningsmodule inclusief dempknop en volumedraaiknop, die je middels een klipje bijvoorbeeld aan je shirt kunt vastmaken. Het maakt het allemaal net wat gemakkelijker.

De pasvorm is goed, het geluid idem dito. Toch hangt er een groot nadeel aan de headset vast: het prijskaartje. HyperX Cloud Revolver valt met zijn prijs in de middenklasse. Daardoor mag je simpelweg meer verwachten. Denk maar aan 7.1 surround sound en een USB-aansluiting, wat de goedkopere Cloud 2 en enkele concurrerende headsets bijvoorbeeld wel bieden. Wel komt er later een S-uitvoering van de Revolver met die opties, maar door de onderlinge concurrentie tussen de eigen modellen schiet Kingston vooral zichzelf in de voet.

Al met al is de HyperX Cloud Revolver een prima headset. Het ziet er gelikt uit en zit bovendien comfortabel. Stemmen, voetstappen, kogelgekletter: de tonen komen allemaal zeer accuraat en overtuigend uit de speakers. De bass is soms ietwat dof, maar zorgt in first-person shooters in ieder geval voor de nodige impact. De headset doet uiteindelijk wat het moet doen - maar komt wel met een stevige prijs.

De HyperX Cloud Revolver is vanaf nu verkrijgbaar.

Ontdek hoe we te werk gaan met onze reviews door ons reviewbeleid te lezen.

Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties