Skip to main content

Hyper Scape cross-platform ondersteuning: Alles wat we weten over multiplayer tussen pc, PS4 en Xbox One

Zo ziet Hyper Scape cross-platform ondersteuning eruit.

Of Hyper Scape al dan niet cross-platform multiplayer krijgt, is een populaire vraag die fans al erg lang bezighoudt.

Omdat de free-to-play battle royale op meerdere platformen beschikbaar is, is het niet zo verwonderlijk dat spelers zich afvragen of ze hun account op meerdere consoles kunnen gebruiken.

Momenteel is Hyper Scape beschikbaar op PlayStation 4, Xbox One en pc als je over de juiste systeemeisen beschikt. Hieronder vind je alles wat we momenteel over cross-platform-ondersteuning weten.

Op deze pagina:

Krijgt Hyper Scape ooit cross-platform multiplayer?

Hoewel Hyper Scape momenteel niet over een cross-platform multiplayer beschikt, kondigde Ubisoft via de officiële Hyper Scape website aan dat er 'plannen zijn om crossplay toe te voegen aan Hyper Scape.'

Ubisoft liet daarnaast weten dat 'als cross-play mogelijk wordt, dat het een optionele feature zal zijn'

Dat doet ons vermoeden dat spelers de optie krijgen om zelf te bepalen of ze de cross-platform multiplayer al dan niet gebruiken om te spelen tegen spelers op andere platformen, zoals de pc.

Voorlopig moeten we, jammer genoeg, nog even wachten tot Ubisoft aankondigt wanneer de cross-platform multiplayer verschijnt en hoe die functie in Hyper Scape geïntegreerd wordt.

Hoe zal Hyper Scape cross-platform multiplayer eruit zien?

Hoewel we momenteel niet weten hoe de cross-platform multiplayer van Hyper Scape eruit zal zien, kunnen we, door te vergelijken met andere cross-platform multiplayer-modi, raden hoe de feature ongeveer zal werken.

Fortnite, de regerende kampioen in het battle royale genre, maakt op platformen waarop de game speelbaar is, gebruik van cross-platform multiplayer. Hieronder vallen pc, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One, iOS en Android. Om dat te kunnen verwezenlijken, moeten spelers telkens inloggen op hun Epic Games Account van de platformen naar keuze en er vervolgens voor zorgen dat spelers op verschillende platformen samen of tegen elkaar kunnen spelen.

Omdat Ubisoft ook zo'n platform - Uplay - heeft, kan het de methode van Epic makkelijk overnemen en er zo voor zorgen dat spelers via hun Uplay accounts vervolgens toegang krijgen tot hun Hyper Scape accounts op verschillende platformen.

Voorlopig zullen we dus moeten wachten en zien hoe de cross-platform multiplayer-ondersteuning voor Hyper Scape wordt ontwikkeld!

Cross progression in Hyper Scape uitgelegd

Gelukkig bevat Hyper Scape cross progression en legde de Creative Director van Hyper Scape, Jean-Christophe Guyot in een interview met Power Up Gaming uit hoe die functie werkt.

Guyot zei het volgende over de cross-platform-functie van Hyperscape: 'Bij de lancering, krijgt de game cross progression en dat betekent dat alles wat je ontgrendelt op het ene platform, ook beschikbaar is op alle andere platformen waarop de game te spelen is.'

Dat betekent dat als je een bepaald cosmetisch voorwerp op de PlayStation 4 vrij hebt gespeeld, dat hetzelfde cosmetisch voorwerp beschikbaar wordt op de pc- of Xbox One-versie van de game. Hierdoor kun je makkelijk schakelen tussen verschillende platformen zonder dat je schrik moet hebben om je ontgrendelde voorwerpen te verliezen.

Ubisoft maakte via de officiële Hyper Scape website ook bekend dat als je dingen via de Open Beta Battle Pass ontgrendelde door Twitch Streams te kijken via Crowncast, dat al die zaken op je account staan als je nadien terug inlogt op je account.

Bekijk op YouTube

Veel succes in Hyper Scape!

Read this next