Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Humble Introversion Bundle gaat van start

Alle games van bekende indie-ontwikkelaar voor jouw prijs.

Het Humble Voxatron Debut ligt amper achter ons of er staat al een nieuwe Humble Deal te springen voor je aandacht. Ditmaal is het opnieuw, net als bij de Humble Frozenbyte Bundle, een ontwikkelaar die in de spotlights wordt gezet. De mensen achter de Humble Bundles wisten niemand minder dan het Britse Introversion Software te strikken voor deze ongelooflijke aanbieding.

De zelfverklaarde laatste der bedroom developers (waarbij alle leden typisch van thuis uit werken) reeg het afgelopen decennium de cult hits met z'n indiegames probleemloos aan elkaar, ideaal voor opnieuw een kwaliteitsvolle Humble Bundle.

Eerst was er Uplink, een game waarin je je op een veilige manier in het gevaarlijke hackerswereldje kan begeven. Na Uplink volgde allicht hun bekendste game, Darwinia, waarmee ze niet alleen goede kritieken oogsten bij de enkele magazines en websites die de game speelden, maar ook het prestigieuze Independent Games Festival wonnen in 2006.

Deze abstracte RTS-game zou enkele jaren later in de vorm van Multiwinia bovendien een opvolger met multiplayermogelijkheden krijgen. In de tussentijd echter werkte Introversion DEFCON af, een game die je in de control rooms van de grootste naties plaatste om er op een blauwe wereldrepresentatie je tegenstanders met atoombommen te belagen. Ondanks de simplistische presentatie is DEFCON echter een leuk strategietussendoortje met een bijzonder grimmige ondertoon.

Stuk voor stuk games dus die fans van het genre niet aan zich kunnen laten voorbijgaan. En met het prijsmodel dat de Humble Bundle steevast hanteert, is er ook geen enkele reden om dat te laten gebeuren.

Want opnieuw geldt dat jij als koper bepaalt hoeveel je wil neertellen voor het geheel. Wie echter meer dan de huidige gemiddelde prijs uit z'n geldbuidel opdiept, krijgt er nog eens Aquaria en Crayon Physics Deluxe gratis en voor niets bovenop. Ook bepaal je nog steeds welk aandeel van je centen naar de ontwikkelaars, de goede doelen en de oprichters van de bundel gaat. Last but certainly not least krijg je alweer een Steamcode toegestopt om alle games via je Steam-account te kunnen spelen.

Bijna vergeten, ook voor indie-fanatiekelingen die alles in deze bundel reeds dachten te bezitten, bevat de bundel iets dat ze zeker op prijs zullen weten te stellen. Introversion voegde namelijk de beruchte 'stedengenerator' toe die het wilde gaan gebruiken voor het intussen afgevoerde Subversion alsook een tech-demo waarin je een gebouw voxelsgewijs met de grond gelijk kan maken.

Rest ons enkel nog jullie de link naar de bundel mee te geven en geïnteresseerden uit te dagen tot een spelletje Multiwinia of DEFCON.

Ach, wat zal het ook: wist je dat Introversion al meermaals op het punt stond failliet te gaan, maar telkens gered werd door één van hun games in een Steam-deal te laten opdraven? Minstens even opzienbarend is het feit dat deze Humble Bundle slechts 41 minuten nodig had om meer geld in het laatje te brengen dan de X360-versie van Darwinia, Darwinia+. De teller van de Humble Bundle geeft intussen al een dikke 300.000 dollar aan, waarvan een groot deel uiteraard Introversion zal toekomen. Hun schijnbaar nooit aflatende financiële zorgen lijken bij deze -althans voor even- van de baan.

Er lijkt ten slotte maar geen eind te komen aan de stortvloed van indie-bundels, want organisator Wolfire maakt intussen al reclame dat de Humble Bundle 4 eraan zit te komen.

This article contained embedded media which can no longer be displayed.

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties