Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Humble Bundle geeft vanaf nu ook games uit

Bundelt de krachten met verschillende ontwikkelaars.

Gameplatform Humble Bundle start met het uitgeven van games. Het platform selecteerde in eerste instantie zeven titels om te ondersteunen, maar benadrukt dat het in de nabije toekomst miljoenen wil investeren als uitgever.

Het platform is vooral bekend van zijn game bundels. Sinds 2010 kunnen gamers op regelmatige tijdstippen een verzameling games aanschaffen voor een bedrag dat ze zelf bepalen. In 2013 volgde een volwaardig online winkel voor digitale games.

Als uitgever wil Humble Bundle over verschillende platformen heen 'ontwikkelaars ondersteunen tijdens de ontwikkeling van hun titel, zodat gamers fantastische games met het Humble kwaliteitsmerk kunnen spelen.'

Humble Bundle wil zich vooral profileren als een 'à la carte uitgever.' Naast het ondersteunen van nieuwe games voorziet het platform daarom ook budget aan ontwikkelaars om games te vertalen, te promoten of te porten naar andere platformen.

Gedurende het komende anderhalf jaar lanceren de volgende zeven games met Humble Bundle als uitgever.

  • A Hat in time
  • HackyZack
  • Ikenfell
  • Keyboard Sports
  • No Truce with the Furies
  • Scorn
  • Staxel

Het platform staat ook open voor voorstellen van andere ontwikkelaars, en is dit jaar op verschillende gamesbeurzen aanwezig om contact te zoeken met mogelijke partners.

Getagged als
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties