Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Humble Bundle 3 blijft stunten

Intussen liefst zeven games toegevoegd.

Enkele dagen terug berichtten we al over de Humble Indie Bundle 3, de bundel van vijf indiegames die je kan kopen voor het goede doel aan een zelf te kiezen prijs. Wie het toen al een fantastisch initiatief vond, die mag op zoek naar een nieuw superlatief. De deal is nu namelijk nog aantrekkelijker geworden.

Niet zo lang na ons eerste bericht werd immers aangekondigd dat er een zesde game toegevoegd was aan de bundel. Deze zesde game, Steel Storm, is een arcade shooter waarin je vanuit een hoovercraft aliens kapot schiet.

Mooi zo'n zesde game, maar nog niet genoeg volgens de organisatoren. Enkele dagen later worden daarom maar liefst vijf extra games toegevoegd. Het gaat om de vijf games die eerder al bij de vorige Humble Indie Bundle 2 zaten, te weten Braid, Machinarium, Osmos, Cortex Command en Revenge of the Titans. Deze 'Bundle in a Bundle' krijg je weliswaar enkel als je meer betaalt dan wat gemiddeld al voor de gehele bundel werd betaald.

Als kers op de taart voegde de organisatie vandaag ook nog eens de game Atom Zombie smasher toe aan de lijst. In dit spel moet je als bevelhebber van een leger zoveel mogelijk burgers zien te redden van kwaadaardige zombies.

Wie goed heeft meegeteld weet dat de bundel naast de games Cogs, And Yet It Moves, Hammerfight, Crayon Physics Deluxe en VVVVVV nu zeven indies extra telt. In totaal dus twaalf indies die DRM-vrij zijn, werken op Windows, Mac en Linux, waarvan de meeste via Steam zijn te activeren en waarvan je je prijs zelf mag kiezen. Waar al dat lekkers te vinden is? Hierzo.

Wie de bundel eerder al kocht zou normaal de extra games automatisch moeten hebben ontvangen.

De Humble Indie Bundle 3 ging intussen al 286.772 keer over de toonbank, waardoor reeds $1.570.123,28 (ongeveer 1,1 miljoen euro) werd opgehaald. Dit geld wordt verdeeld over de ontwikkelaars van de games uit de (originele) bundel, de organisatoren van de HIB en de goede doelen Child's Play en Electronic Frontier Foundation. Gemiddeld wordt voor de games $5,50 neergeteld. Uit de statistieken blijkt ook dat Windows gebruikers gemiddeld de helft minder betalen dan Linux gebruikers.

Het irritant moeilijke, maar wel leuke VVVVVV
Over de auteur
Cedric Vanhoorebeeck avatar

Cedric Vanhoorebeeck

Editor & Community Manager EG Benelux

Cedric verzorgt je dagelijkse portie vers nieuws en onderwerpt af en toe ook eens een game aan zijn kritische blik. Je houdt hem beter te vriend, want hij is ook de moderator van dienst op deze site. Bovendien is hij ook jouw aanspreekpunt voor de Eurogamer crew. Het Eurogamer forum is dan ook zijn natuurlijke habitat.

Reacties